Za Dom kulture 3,8 milijuna kuna! Kulturni život Đurđevca dobit će novu razinu

Podravski list profile

Na zgradi Doma kulture u samom đurđevačkom središtu u tijeku su radovi energetske obnove. Investicija je vrijedna 3,8 milijuna kuna, od čega su dva milijuna osigurana iz fonda Europske unije, a očekuje se i potpora od 1,4 milijuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pa će gradski udio biti samo 400.000 kuna.

Dom kulture trenutno je energetski najneučinkovitija gradska zgrada, a radovi obuhvaćaju obnovu krovišta, izradu termofasade, ugradnju nove stolarije te modernizaciju rasvjete i sustava grijanja.

– Zahvaljujući ovom projektu ušteda u potrošnji energenata iznosit će 80 posto. Svi radovi na energetskoj obnovi bit će obavljeni do kraja ove godine, a za održavanje manifestacija koje su se prije odvijale u Domu kulture u slučaju potrebe koristit će se drugi odgovarajući prostori – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Nakon energetske obnove predviđeno je i uređenje okoliša koje će obuhvatiti obnovu dotrajalog pločnika ispred Doma kulture.

U planu je i uređenje same unutrašnjosti i projektom vrijednim dva milijuna kuna predviđeno je da se glavna sala pretvori u multimedijalnu dvoranu kojom će se obogatiti kulturni život. Za taj projekt gradska uprava također namjerava povući sredstva iz fonda Europske unije kroz program prekogranične suradnje.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti