Za geodetske izmjere tri milijarde kuna, prioritet imaju građevinske parcele

Kako doznajemo, u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž sastali su se sa zamjenikom glavnog ravnatelja Državne geodetske uprave Antoniom Šustićem i suradnicima te pročelnicom Područnog ureda za katastar Koprivnica Jelenom Unger i pročelnikom UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijanom Štimcem. Raspravljalo se  o pripremljenosti Plana geodetske izmjere građevinskog zemljišta i o budućim nivelacijama  zakonodavnog okvira kojim će se postupci izmjere, izlaganja i uknjižbe skratiti na rok do oko 18 mjeseci.

-Kako je naglašeno na sastanku, na razini države je planirano provođenje postupaka javnih nabava za geodetsku izmjeru zemljišta u vrijednosti oko tri milijarde kuna s glavnim izvorom financiranja iz EU fondova, koje bi se trebale provesti u roku od narednih sedam godina pri čemu će prioritet imati građevinska zemljišta i naselja – doznajemo, a nakon sastanka sudionici su razgledali i novu topografsku kartu područja Koprivničko-križevačke županije na bočnoj strani zgrade Županijske uprave koja je zamijenila topografsku kartu postavljenu u rujnu 2009. godine.

FOTO Grad Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI