Za Obiteljski centar od Europe traže tri milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Još jedan projekt pripremila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, ovaj put u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Koprivnica kao prijaviteljem projekta i Koprivničko-križevačkom županijom kao projektnim partnerom.

Prijavili su projekt „Obiteljski centar kao mjesto podrške“ ukupne vrijednosti tri milijuna kuna. Svrha projekta je smanjenje broja korisnika usluga smještaja kao institucijskog oblika skrbi izvan vlastite obitelji, unaprjeđenje kvalitete odnosno razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljanih skupina kao i podizanje svijesti javnosti važnosti svega prethodno navedenog. Navedeno će se postići kroz sam rad i aktivnosti nedavno uspostavljene Podružnice obiteljskog Centra za socijalnu skrb Koprivnica.

-Ciljane skupine u projektu su djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju, trudnice ili roditelj s djetetom do godine dana života djeteta u riziku od socijalne isključenosti, žrtve obiteljskog nasilja te članovi obitelji/udomiteljskih obitelji kao i stručnjaci koji će raditi sa navedenim ciljanim skupinama – navode.

Projektom će se također, opremiti i privremeni prostori Podružnice obiteljskog centra koji će se koristiti za vrijeme dok se ne adaptira novi prostor koji će biti financiran iz projekta apliciranog na Poziv iz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. krajem prošle godine.

FOTO: PORA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI