Za obnovu 20 tisuća, a za kupnju kuće do 30 tisuća kuna potpora

Podravski list profile

FERDINANDOVAC – Radi poboljšanja demografske slike, Općina Ferdinandovac uvela je program potpora za mlade obitelji koji se odnosi na kupnju ili obnovu kuće na području općine. Za mlade obitelji Općina će sufinancirati kupnju kuće s 30 posto sredstava, a najviše do 30.000 kuna. Za obnovu kuće, pak, mladi mogu dobiti povrat od 50 posto ulaganja, a najviše do 20.000 kuna. Uvjet je da jedan od supružnika ili samohrani roditelj nije stariji od 40 godina te da u roku od šest mjeseci prijavi prebivalište na području općine u slučaju da trenutno živi na drugom području.

– Jedan od najvećih problema mladih obitelji, pogotovo onih s više djece, stambeno je pitanje pa im kroz ovaj program želimo izaći ususret. Uz porodiljne naknade koje se isplaćuju već nekoliko godina, kroz ovaj program želimo zadržati postojeće mlade obitelji, ali i stimulirati povratak onih koje su se skrasile u drugim sredinama – ističe Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Ferdinandovac.

U proračunu je za ovu godinu osigurano 150.000 kuna za nove potrebe, a ako se ukaže potreba, rebalansom će se taj iznos i povećati. – Za nas bi povećanje sredstava za ovaj program bile slatke brige. Već sad postoji interes mladih obitelji pa se nadamo da će program postići svoj cilj. Svi zainteresirani, kao i oni koji su možda već u ovoj godini kupili ili obnovili svoju kuću, a ispunjavaju tražene uvjete, mogu već odsad predavati zahtjeve za potpore – zaključio je Vjekoslav Maletić.

FOTO ILUSTRACIJA

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI