Za obnovu kuće treba mi pomoć dobrih ljudi

Ivka Čižmešinkin (67) iz Virja živi u teškim uvjetima jer je njen dom načeo zub vremena, a nije u mogućnosti sama osigurati potrebna sredstva za obnovu. Donedavno je primala mirovinu po pokojnom suprugu od 1000 kuna mjesečno. No, zbog duga za doprinose koje pokojni suprug nije redovno plaćao, njena mjesečna primanja smanjena su za 250 kuna.

– Ostala sam na 750 kuna mjesečnih primanja i jedva spajam kraj s krajem. Kad poplatim sve režije, skoro da mi ništa ni ne ostane za hranu. Susjed mi zna pomoći kako ne bih bila gladna – priča nam Ivka Čižmešinkin.

Dug koji iznosi 50.000 kuna, dodaje ona, nema od čega podmiriti jer nema nikakvu imovinu niti zemljišta koje bi mogla prodati i riješiti se ovrhe.

– Najviše me boli to što će meni i dalje odbijati po 250 kuna mjesečno, a od iduće godine seoski lupeži i pijanci koji nikad nisu radili dobivat će od države 800 kuna mjesečno, a to znači da će imati mirovinu veću od moje – žali se Ivka Čižmešinkin.

Na kući je, kaže Ivka, krovište u katastrofalnom stanju. Zbog toga je počela prodirati vlaga u sve prostorije pa otpada i žbuka sa zidova. U kući nema ni  kupaonicu, što joj stvara dodatne poteškoće.

Ivka iz Virje živi u trošnoj kući

– Pitanje je vremena kad će se kompletno krovište srušiti, a nemam novca niti bilo kakvu mogućnost da obnovim ono najosnovnije. Ne znam više kome se obratiti jer sam tražila pomoć na brojnim adresama pa sam odlučila javno zatražiti pomoć dobrih ljudi. Kad bi se barem našao netko tko bi mi donirao građevinski materijal i majstor koji bi obavio potrebne radove  – kaže Ivka Čižmešinkin. Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći Ivki Čižmešinkin mogu se javiti na njenu adresu, Ulica Mitrovica 17 u Virju ili na broj mobitela 097/7727 291.

Foto Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI