Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Za Program pomoći u kući dodijeljeno čak 2 milijuna kuna

U prostorima Koprivničko-križevačke županije danas je potpisan sporazum za Program pomoći u kući starijim osobama u vrijednosti od 2 milijuna kuna.

Iz Županije podsjećaju na važnost izvaninstitucionalne skrbi, koja je uz institucionalnu (domove i druge ustanove), najvažnija u provedbi kvalitetne skrbi o ranjivim skupinama, ističući kako je kvalitetna socijalna skrb jedan od prioriteta.

Od 2006. godine u provedbu programa uloženo je gotovo 15 milijuna kuna, a ovim se sporazumom nastavlja kontinuitet od čak 16 godina njegove provedbe. Ove je godine iz proračuna Koprivničko-križevačke županije za to izdvojen udio od 1,3 milijuna kuna.

Potpisano je pet sporazuma, i to s 15 općina s koprivničkog i đurđevačkog područja i Klubom „Mariška“, u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, s 4 općine s križevačkog područja (Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i S.I.Žabno) i GDCK KŽ u vrijednosti od 307 tisuća kuna, s Gradom Križevci i GDCK Kž u vrijednosti od 16 tisuća kuna, s Općinom Virje u iznosu od 30 tisuća kuna (Centar za pomoć u kući Samarita) i s GDCK Kž u vrijednosti od 75 tisuća kuna za pružanje dnevnog boravka za starije u Križevcima.

Sporazum su potpisali predstavnici ustanova, odnosno grada i općine: Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška, ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i načelnik Općine virje Mirko Perok.

Foto: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI