Za Program pomoći u kući dodijeljeno čak 2 milijuna kuna

U prostorima Koprivničko-križevačke županije danas je potpisan sporazum za Program pomoći u kući starijim osobama u vrijednosti od 2 milijuna kuna.

Iz Županije podsjećaju na važnost izvaninstitucionalne skrbi, koja je uz institucionalnu (domove i druge ustanove), najvažnija u provedbi kvalitetne skrbi o ranjivim skupinama, ističući kako je kvalitetna socijalna skrb jedan od prioriteta.

Od 2006. godine u provedbu programa uloženo je gotovo 15 milijuna kuna, a ovim se sporazumom nastavlja kontinuitet od čak 16 godina njegove provedbe. Ove je godine iz proračuna Koprivničko-križevačke županije za to izdvojen udio od 1,3 milijuna kuna.

Potpisano je pet sporazuma, i to s 15 općina s koprivničkog i đurđevačkog područja i Klubom „Mariška“, u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, s 4 općine s križevačkog područja (Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i S.I.Žabno) i GDCK KŽ u vrijednosti od 307 tisuća kuna, s Gradom Križevci i GDCK Kž u vrijednosti od 16 tisuća kuna, s Općinom Virje u iznosu od 30 tisuća kuna (Centar za pomoć u kući Samarita) i s GDCK Kž u vrijednosti od 75 tisuća kuna za pružanje dnevnog boravka za starije u Križevcima.

Sporazum su potpisali predstavnici ustanova, odnosno grada i općine: Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška, ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i načelnik Općine virje Mirko Perok.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI