Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Za Program pomoći u kući dodijeljeno čak 2 milijuna kuna

U prostorima Koprivničko-križevačke županije danas je potpisan sporazum za Program pomoći u kući starijim osobama u vrijednosti od 2 milijuna kuna.

Iz Županije podsjećaju na važnost izvaninstitucionalne skrbi, koja je uz institucionalnu (domove i druge ustanove), najvažnija u provedbi kvalitetne skrbi o ranjivim skupinama, ističući kako je kvalitetna socijalna skrb jedan od prioriteta.

Od 2006. godine u provedbu programa uloženo je gotovo 15 milijuna kuna, a ovim se sporazumom nastavlja kontinuitet od čak 16 godina njegove provedbe. Ove je godine iz proračuna Koprivničko-križevačke županije za to izdvojen udio od 1,3 milijuna kuna.

Potpisano je pet sporazuma, i to s 15 općina s koprivničkog i đurđevačkog područja i Klubom „Mariška“, u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, s 4 općine s križevačkog područja (Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i S.I.Žabno) i GDCK KŽ u vrijednosti od 307 tisuća kuna, s Gradom Križevci i GDCK Kž u vrijednosti od 16 tisuća kuna, s Općinom Virje u iznosu od 30 tisuća kuna (Centar za pomoć u kući Samarita) i s GDCK Kž u vrijednosti od 75 tisuća kuna za pružanje dnevnog boravka za starije u Križevcima.

Sporazum su potpisali predstavnici ustanova, odnosno grada i općine: Valentina Čadavec, predsjednica Kluba za starije osobe Mariška, ravnateljica GDCK Križevci Antonija Pukec, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i načelnik Općine virje Mirko Perok.

Foto: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email
ISKUSTVO PACIJENTA

VIDEO Unatoč bolnoj operaciji koljena, Mirko na kontrole putuje biciklom!

požiraki

Tradicionalna đelekovečka tjestenina postaje nematerijalno kulturno dobro!

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najjednostavniji recept za sok od ljekovite biljke koju mnogi zanemaruju

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno je 440 doza

NA LOKACIJAMA OD TURISTIČKOG ZNAČAJA

U sklopu projekta “Hrvatska prirodno tvoja” posađeno 48 stabala

misli na zdravlje

Ako imate visoki krvni tlak, smanjite unos soli!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI