Za utapanje djeteta u bazenu optužene četiri osobe i tvrtka

Podravski list profile
Voditeljicu bazena tereti se da tamo "nije osigurala prisutnost zaposlenika koji je osposobljen za rad na siguran način"

Nakon provedene istrage, koprivnički su tužitelji podignuli optužnicu protiv četiri osobe i trgovačkog društva koje terete da su iz nehaja skrivile utapanje dječaka (7) na proslavi dječjeg rođendana na Gradskim bazenima lani u travnju.

Optužnica je podignuta protiv bivše voditeljice Gradskih bazena Petre Bijač (38), studentica animatorica na rođendanu A. M. S. (22) i S. D. (20), spasioca na bazenu G. S. (38) i Komunalca, tvrtke koja upravlja bazenima.

Bivšu voditeljicu bazena tereti se da je tijekom proslave rođendana na kojem je bilo osmero djece stare 7 godina – premda je znala da bazeni nemaju procjenu rizika područja određenih za kupanje i da je riječ o visokorizičnom kupalištu, kao i da je u rekreacijskom bazenu prisutna povećana opasnost zbog tzv. ”divlje rijeke” s dubinom bazena 133 cm i pojačanim protokom vode – dopustila da studentice “obavljaju poslove animatora na proslavama dječjih rođendana na bazenima bez da ih je prethodno osposobila za rad na siguran način”.

Utopio se sedmogodišnji dječak

Osim toga, voditeljicu bazena tereti se da tamo “nije osigurala prisutnost zaposlenika koji je osposobljen za rad na siguran način”, pa je za vrijeme rođendana prepustila da se o djeci brinu samo dvije studentice olako smatrajući da se ništa neće dogoditi. To je bilo protivno i kućnom redu bazena u kojem stoji da djeca u dobi do deset godina bez nadzora ne mogu samostalno koristiti bazen. “Divlju rijeku” kobnog je dana uključio spasioc na bazenima G. S. koji se prije toga “nije uvjerio da su djeca u bazenu u pratnji odraslih osoba, niti je na isto upozorio studentice koje za to vrijeme nisu bile u pratnji djece u bazenu, niti uz bazen te su ih ostavile bez stalnog nadzora da se kupaju u dijelu bazena s uključenom ‘divljom rijekom’ uslijed čega se dijete utopilo”.

Petru Bijač sumnjiči se da je počinila teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti koje je uzrokovalo smrt djeteta, za što joj, dokaže li se krivnja, prijeti od jedne do osam godina zatvora. Dvije animatorice i spasioca tereti se za prouzročenje smrti iz nehaja, a za to kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti