Za uzgoj i kupovinu junica osigurano 65 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva u zadnjoj je godini provedbe, pri čemu je u ovoj godini iz državnog proračuna osigurano 65 milijuna kuna, odnosno za Potporu za uzgoj junica osigurano je 45 milijuna kuna, dok je za Potporu za kupovinu junica osigurano 20 milijuna kuna.

– Za treću godinu provedbe zaprimljene su prijave korisnika te je u tijeku obrada podataka, a nakon toga slijedi lista prihvatljivih korisnika. Isplata se očekuje krajem prosinca ove godine. Za mjeru kojom se potiče uzgoj junica u tijeku je obrada podataka za ovu godinu i do kraja godine isplatit će se ukupan iznos od 45 milijuna kuna za oko 21 tisuću prvotelki – rekli su iz Ministarstva poljoprivrede.

Iz Ministarstva napominju kako je Mjerom za uzgoj junica u prve dvije godine provedbe Programa isplaćena potpora uzgajivačima za 43.106 prvotelki. Prema podacima iz Jedinstvenog registra domaćih životinja, u posljednje dvije godine provedbe programa korisnici mjera povećali su broj krava na svojim gospodarstvima za 5078 grla, a to je gotovo četiri petine novih grla uz Program potpore proizvođačima.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI