Za zgradu koja je plaćena 2,2 milijuna, ispostavilo se da je rupa bez dna

Gradske komunalne tvrtke Komunalije, Komunalije-plin i Komunalne usluge Đurđevac i službeno su odustale od plana obnove Zadružnog doma u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu koji je trebao poslužiti za preseljene administracije i uprava tvrtki.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nakon što su nedavno dobile zeleno svjetlo gradskih vijećnika za kreditna zaduženja, gradske će komunalne tvrtke graditi novu zgradu i skladišta na zemljištu iza Zadružnog doma, a prema prvim procjenama troškovi te investicije iznosit će deset milijuna kuna. Gradnja nove zgrade i skladišta trebala bi početi u idućoj godini, a uskoro se očekuje i sjednica skupštine Komunalnih usluga Đurđevac na kojoj će se donijeti odluka o sudbini Zadružnog doma.

Komunalne usluge Đurđevac Dom su kupile prije dvije godine za 2,2 milijuna kuna od posrnule Nature Milk, a kako je zgrada stara više od 50 godina, procjena građevinara pokazala je da bi se troškovi obnove kretali između osam i deset milijuna kuna. Zbog toga je i donesena odluka da se krene u gradnju nove zgrade, a očito će se na kraju kupnja Doma pokazati kao promašena investicija. 

U tvrtki Komunalne usluge Đurđevac nisu odgovorili na naš upit što namjeravaju učiniti sa Zadružnim domom. Neslužbeno smo doznali da aktualna gradska vlast sve više razmišlja o rušenju Zadružnog doma. Prvo će, kažu naši izvori, dom biti ponuđen na prodaju, no kako cijena sigurno neće biti ispod 2,2 milijuna kuna, koliko su zgradu platile Komunalne usluge Đurđevac, teško će se naći investitor koji će biti spreman toliko novca izdvojiti za objekt u koji će morati uložiti još najmanje osam milijuna kuna.

– Situacija na tržištu nekretnina u Đurđevcu baš i nije sjajna i gradska je vlast svjesna da za dom neće moći dobiti 2,2 milijuna kuna. Nakon što krene gradnja nove zgrade gradskih komunalnih tvrtki, sigurno će biti donesena odluka da se Zadružni dom sruši te da se proda zemljište na kojem je oronula zgrada jer će se na taj način novi objekti bolje uklopiti u vizuru samog gradskog središta – kaže naš izvor.

Foto Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI