‘ZABORAVIO’ NA POREZ: Mađar (64) muljao s preprodajom žitarica pa oštetio Hrvatsku za 1,6 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mađarski državljanin (64), inače direktor jednog poduzeća iz Kotoribe, mjesta u Međimurskoj županiji, optužen je za nekoliko kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta kojima je Hrvatska oštećena za najmanje 1,6 milijuna kuna.

Osim utaje, direktor se tereti za krivotvorenje dokumenata i nevođenje poslovnih knjiga

Prema optužnici koju su podignuli tužitelji, okrivljeni se 64-godišnjak tereti da je tijekom 2016. i 2017. godine kao direktor tvrtke iz Kotoribe, iako je to poduzeće bilo izbrisano iz registra obveznika poreza na dodanu vrijednost, na isporuke poljoprivrednih dobara dvama trgovačkim društvima iskazao i obračunao porez na dodanu vrijednost, a izdane račune i ostvarene prihode po računima nije prikazao u poslovnim knjigama, niti ih je prijavio poreznoj upravi.

Direktor je prema tužiteljima napravio štetu Hrvatskoj od najmanje 1,6 milijuna kuna

Kako nadalje navode tužitelji na stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, okrivljeni direktor tim svojim radnjama propustio je uplatiti više od 1,6 milijuna kuna poreza na dodanu vrijednost za koliko je oštećen hrvatski državni proračun.

Osim toga, okrivljeni se 64-godišnji direktor tereti da nije vodio poslovne knjige kako je prema zakonu bio dužan ih voditi, pa tako iz njih nije bilo moguće provjeriti poslovne događaje poduzeća kojim je upravljao, financijski položaj trgovačkog društva kao i njegovu uspješnost poslovanja.

Optužnicom koja je danas podignuta protiv njega na Općinskom sudu u Čakovcu 64-godišnjak se tereti za utaju poreza, krivotvorenje službene isprave i nevođenje poslovnih knjiga.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI