Još se ne zna zašto su ribe uginule, iz odlagališta otpada Piškornice upozoravaju: Nemamo s tim nikakve veze

Prema neslužbenim informacijama, moguće je i da je pomor ribe nastao nakon redovne košnje trave i zatrpavanja potoka zbog čega je voda ostala bez dovoljno kisika


Autor: podravski.hr — 04.09.2018. / 10:36 Aktualno

Pomor ribe u potoku Gliboki

Još nema službenih informacija o tome što je uzrokovalo pomor ribe ove nedjelje na potoku Gliboki kod Koprivnice. Ribočuvarska služba uzela je uzorke uginule ribe i vode, ali još nitko od institucija nije zatražio iste uzorke, kako bi se ispitivanjem utvrdilo zbog čega je došlo do pomora tisuća komada ribe.
– Svaki puta kada se nešto slično dogodi, mi (Zajednica ribolovnih klubova, op. a.) kao nositelj koncesije uzmemo uzorke i čuvamo ih u zamrzivaču, to je naša dužnost. No, nitko od institucija još nije zatražio ove uzorke kako bi se obavila ispitivanja – objasnio je Stjepan Blažic, voditelj Ribočuvarske službe.
Mnoge je zabrinulo što se pomor ribe dogodio u neposrednoj blizini odlagališta opada Piškornice. No iz te tvrtke demantiraju mogućnost da bi Piškornica mogla biti odgovorna za ovaj pomor.
– Povodom posljednjih medijskih natpisa vezano uz uginuće riba u kanalu Gliboki u blizini naselja Pustakovec, poduzeće Piškornica sanacijsko odlagalište ovim putem odlučno demantira bilo kakvu povezanost odlagališta Piškornica s navedenim događajem. Po ovom događaju postupano je od strane nadležnog vodočuvara te je vjerojatno o tome sačinjeno izvješće – napisali su iz Piškornice.
Dodali su kako su, poučeni „dosadašnjim iskustvom insinuiranja utjecaja odlagališta Piškornica na okoliš“, samoinicijativno prijavili ovaj događaj nadležnoj Policijskoj upravi.
Prema neslužbenim informacijama, moguće je i da je pomor ribe nastao nakon redovne košnje trave i zatrpavanja potoka zbog čega je voda ostala bez dovoljno kisika. (md)
FOTO: ČITATELJ