ZAGONETNA NESREĆA Pokraj ceste u mrkloj noći pronađen teško ozlijeđeni mladić. U neviđenom incidentu sudjelovao i policajac

Policijski krim-izvještaj predan je Općinskom državnom odvjetništvu, a potvrđeno je kako je u tom nemilom događaju sudjelovao i policajac


Autor: podravski.hr — 29.10.2018. / 9:04 Crna kronika

ILUSTRACIJA / Passatom je naletio na pijanca koji je ležao na cesti

Policija je završila istragu o incidentu u Selnici Podravskoj kod Koprivnice, kad je u polju pokraj prometnice pronađen teško ozlijeđen mladić (31). Izvještaj je predan Općinskom državnom odvjetništvu, a potvrđeno je kako je u tom nemilom događaju sudjelovao i policajac.
Prve informacije govorile su da je mladića udario automobil te je vozač pobjegao s mjesta nesreće.
– Mogu potvrditi da je i ozlijeđeni mladić prekršajno prijavljen zbog ometanja javnog reda i mira koje se dogodilo prije nego je zadobio ozljede – rekao je Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke policije.
Točne su i informacije da je automobil koji je sudjelovao u događaju i kojim je mladiću iz Đelekovca slomljena potkoljenica vozio policajac. Policajac je zaposlenik Policijske uprave varaždinske, te će o njegovoj odgovornosti odlučivati Općinsko državno odvjetništvo.
Kako doznajemo, ozlijeđeni mladić, koji je bio pod značajnim utjecajem alkohola, pokušao je zapriječiti put dvama automobilima prije nego je naišao automobil kojeg je vozio policajac te je zbog toga zaslužio prekršajnu prijavu. Policija o incidentu više ni ne govori kao o prometnoj nesreći, već kao događaju, po čemu bi se moglo zaključiti da klasičnog naleta na pješaka nije bilo.
Državno odvjetništvo mora odgonetnuti u kojoj je mjeri i je li u nastanku ozljeda nesmotrenog mladića sudjelovao policajac i zašto je napustio mjesto incidenta.
Kriminalističko istraživanje zagonetne nesreće u kojoj je na cesti između Selnice Podravske i Malog Bukovca teško stradao pješak (31) iz Đelekovca trajalo je više od tri tjedna.
On je oko 1.30 sati hodao tom mračnom cestom i na njega je, kako su tada priopćili iz policije, nepoznat netko naletio automobilom i ostavio ga teško ozlijeđenog da leži u grabi. Kasnije mu je izmjereno 2,09 promila alkohola. No, priča se u međuvremenu prilično zakomplicirala jer je u incidentu sudjelovao i – policajac!

Incident se dogodio na izlazu iz Selnice prema Bukovcu

U samom slučaju ima mnogo nejasnoća. Naime, ozlijeđeni mladić te večeri bio je gost na otvorenju ugostiteljskog objekta u Selnici Podravskoj te je, prema pričanju drugih gostiju, dosta popio. Iz tog razloga mladić je navodno, po završetku provoda, krenuo pješice kući u smjeru Malog Bukovca, umjesto prema Đelekovcu gdje živi.
Kako nam pričaju mještani Selnice Podravske, tome je prethodilo i nešto agresivnije ponašanje mladića, a priča se da je nogom udario nekoliko automobila. No glavni događaj zbio se nekoliko desetaka metara od kafića u smjeru Malog Bukovca. Mladića su tamo pronašli njegovi prijatelji kako leži u polju, desetak metara od prometnice. Isprva se činilo da je riječ o klasičnom naletu automobila na pješaka.
No, policijskim istražiteljima bilo je čudno što je ozlijeđeni mladić ležao čak desetak metara od ceste. Naime, izvori bliski istrazi navode da bi ozljeda mladića u slučaju tako jakog naleta bila kudikamo teža od slomljene potkoljenice i natučenja. Dakle, policija istražuje je li na tome mjestu došlo do naleta automobila na pješaka, a čiji je vozač poslije nesreće pobjegao, ili se pak radi o drugoj vrsti incidenta, primjerice fizičkom sukobu pješaka i automobila. A nije isključeno da se dogodilo i nešto treće.
Više informacija pokušali smo dobiti i od 31-godišnjaka u njegovom domu u Đelekovcu gdje se oporavlja od teških ozljeda koje je zadobio. S prozora obiteljske kuće u kojoj živi našim je reporterima prošli tjedan odbio davati ikakve izjave.
– Ne želim o tome ništa govoriti – bio je kratak mladić iz Đelekovca te dodao kako mu je slomljena desna potkoljenica i da je na štakama. (md, ke)
FOTO: NIKOLA WOLF