Kako je moguće ukrasti buldožer težak čak 20 tona, a da to nitko u naseljenom gradskom kvartu nije vidio ni čuo

Ako je bivši direktor oslobođen sumnje, tko je onda buldožer bez papira dovezao u tvrtku i na koji je način on pribavljen - na ta pitanja i dalje nema odgovora


Autor: podravski.hr — 13.09.2018. / 16:27 Aktualno

Baš ovaj buldožer netragom je nestao, a policija je sada pronašla "lopova"

Krađa buldožera u vlasništvu komunalnog poduzeća Ludbrega, koji je misteriozno nestao s livade u ulici Ivana Gundulića nedaleko od saniranog odlagališta otpada Meka, ponovno je uzburkala duhove u tom podravskom gradu.
Stroj je, naime, bio predmet istrage policije i DORH-a još 2014. godine, kad je sadašnji i tadašnji direktor Lukoma Alen Sabol prijavio da je s odlagališta nestao buldožer TG-80, na kojemu je još 2010. godine napravljen popravak u vrijednosti 21.000 kuna.
Na njegovo mjesto, stajalo je u prijavi, dovezen je buldožer TG-170, a sve to, kažu, napravljeno je bez popratne dokumentacije. Direktor Lukoma tada je zatražio od institucija da utvrde je li ondašnji direktor Lukoma Igor Franolić time počinio kazneno djelo. Nakon istrage, tri godine kasnije, Igor Franolić oslobođen je svih optužbi. Kako kažu upućeni, do zamjene buldožera je doista došlo, ali nejasno je tko je zamjenu napravio.
No, tu ne prestaju zavrzlame s Lukomovim buldožerom. Nakon što je Meka sanirana, buldožer je većinu vremena stajao na obližnjoj livadi.
– Od 20. kolovoza do 4. rujna u Ulici Ivana Gundulića u Ludbregu nepoznati je počinitelj otuđio uskladišteni neregistrirani buldožer, vlasništvo komunalnog poduzeća sa sjedištem u Ludbregu. Visina materijalne štete procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna – poručili su iz Policijske uprave varaždinske.
Dakle, nitko od 20. kolovoza do 4. rujna nije primijetio da je s livade nestao stroj težak 20-ak tona. Također, ukradeni buldožer na sebi je imao metalne gusjenice i kao takav neprimjeren je za kretnje po cesti, gdje bi ostavljao tragove na asfaltu. U gradskim krugovima pojavile su se priče da je bager rastavljen na dijelove i odvezen.
Neslužbeno doznajemo, sporni buldožer bio je neregistriran, nije imao popratne papire o vlasništvu i kao takav komunalnom poduzeću bio je beskoristan. Njega se nije moglo registrirati, ali ni prodati na legalan način. No, postavlja se pitanje, ako je Igor Franolić oslobođen sumnje, tko je buldožer bez papira dovezao u tvrtku i na koji je način on pribavljen. Na ta pitanja i dalje nema odgovora.
Na policiji je, koja još uvijek istražuje slučaj, da dokuči kako je neopaženo nestao teški stroj iz naseljenoga kvarta. (md)
FOTO: ARHIVA