ZAGONETNI POŽAR Vladimir u metežu slomio ruku, sin teže opečen jer je nogama u žurbi stao u žar

Policija je posumnjala da su požar sami podmetnuli


Autor: podravski.hr — 25.01.2018. / 19:47 Aktualno

Vladimir Dološčak u zbrci je slomio ruku

Junak Vladimir Dološčak lomom ruke platio je hrabrost gaseći iznenadni požar na svom štaglju, dok je njegov sin Predrag zaradio bolne opekline trećeg stupnja u toj besanoj noći.
Bila je to noć kao i svaka druga, obitelji Kesek i Dološčak u Srijemu u općini Sokolovac kod Koprivnice pogasile su svjetla i legle u krevet. Svi osim gazde Vladimira Dološčaka koji je običavao ostajati dugo budan. Negdje oko dva ujutro, pogledao je prema štaglju u dvorištu i vidio plamen. Brzo je probudio ukućane i ukazao na najgore. Svi su se podizali i krenuli po pomoć.
– U toj zbrci uzeo sam kantu vode i krenuo gasiti vatru, no kako je blatnjavo i sklisko, pao sam i slomio ruku. Evo, tu vam je moja nova bebica – smogao se i našaliti Vladimir, pokazavši na gips, dok je njegov zet Mario Kesek dodao kako mu je šogor Predrag Dološčak prošao nešto lošije.
– Stao je u žar nogama kad je pokušavao gasiti vatru. Završio je u bolnici s opeklinama trećeg stupnja. Trebao je ostati na liječenju, no želio je kući – kaže Mario koji nam je otkrio kako ih je brzo snašao novi šok.
Nakon što su profesionalni vatrogasci iz Koprivnice i dobrovoljni gasitelji iz obližnjih Domaja uspješno pogasili vatru i spasili ostatak objekata, ukućani su shvatili da za požar mora biti kriv čovjek.
– Policija ništa nije rekla, ali eto, ja vam kažem, ovo je moralo biti podmetnuto. Hladno je i mokro, a u štaglju nema struje – priča Mario nakon što je koprivnička policija izvijestila da je požar izbio iz neutvrđenih razloga.
Ukućani su nam kazali da je policija posumnjala da su ga oni podmetnuli, no kako objekt nije osiguran, to jednostavno ne bi imalo smisla. Tim više što se na štagalj naslanja drugi objekt u kojem čuvaju ovce, janjad i perad. (ib)

Mario Kesek sumnja da im je požar podmetnut

FOTO: NIKOLA WOLF