Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bit će počasni građanin Đurđevca. Pogodite tko ga je predložio

U oporbi su odmah krenula nagađanja da se na ovaj način Lacković želi još jednom zahvaliti Bandiću za saborski mandat jer je u Sabor ušao s njegove liste


Autor: podravski.hr — 15.03.2019. / 13:08 Aktualno

Milan Bandić i Željko Lacković u kampanji za parlamentarne izbore

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najvjerojatnije će dobiti titulu počasnog građanina grada Đurđevca. Naime, đurđevački gradski vijećnici danas odlučuju o dobitnicima javnih gradskih priznanja, a kako je Bandića za počasnog građanina predložio Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i apsolutni vladar grada Picoka, nema sumnje da će njegova vladajuća nezavisna opcija prihvatiti taj prijedlog.

Oporbeni SDP ostao je u čudu kad su njihovi vijećnici i članovi odbora za javna priznanja saznali tko je predložen za počasnog građanina. Za njih je apsolutno neprihvatljiv prijedlog Lackovića jer se protiv Bandića vodi sudski proces u aferi Agram, a prema optužnici USKOK-a tereti ga se za brojne malverzacije kojima je oštetio gradski proračun, kao i za nezakonita zapošljavanja u gradskoj upravi i tvrtkama.

U oporbi su odmah krenula nagađanja da se na ovaj način Lacković želi još jednom zahvaliti Bandiću za saborski mandat jer je u Sabor ušao s njegove liste, i to kao zamjena za zagrebačkoga gradonačelnika. Izlike da je grad Zagreb sponzor Picokijade i izložaba svjetski priznatih umjetnika u Đurđevca za oporbu su samo isprazne riječi jer Bandić godinama iz zagrebačkog proračuna daje novac za Picokijadu. To je činio i dok je bio u SDP-u pa nikome od đurđevačkih SDP-ovaca u to vrijeme, iako su tad bili na vlasti, nije palo napamet da ga predlože za javno gradskog priznanje.

Na ovaj način, smatraju u oporbi, Lacković se želi opet približiti Bandiću s kojim je jedno vrijeme “zahladio” političko partnerstvo, što ga je koštalo smjene s mjesta predsjednika Bandićevog kluba saborskih zastupnika.(db)

FOTO: ARHIVA