Branko Hrg optužuje Rajna zbog projekta teškog 260 milijuna kuna, on mu odgovara: Ako je netko kriv što se kasni, onda si to ti

Time je, zapravo, odgovorio na nedavni napad zamjenika šefa uprave Hrvatskih voda Davora Vukmirića, inače potpredsjednika Hrgovog HDS-a


Autor: podravski.hr — 05.09.2018. / 11:40 Aktualno

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca

Ako je itko odgovoran za to što projekt Aglomeracije Križevci, vrijedan oko 260 milijuna kuna uz većinsko financiranje Europske unije, hvata zadnje rokove realizacije, onda je to prethodna gradska vlast predvođena bivšim gradonačelnikom Brankom Hrgom, ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare aktualni križevački gradonačelnik Mario Rajn.
– Mi smo napravili sve ono što je trebalo napraviti još prije pet godina, što će reći da je projekt nakon godina nečinjenja krenuo dalje. U naših devet mjeseci riješili smo glavninu imovinsko-pravnih problema, dali izraditi novu studiju izvedivosti i elaborat zaštite okoliša, koji čeka na odobrenje u resornom ministarstvu. Od 32 potrebne lokacijske dozvole u ovome trenutku imamo 31 – izjavio je Rajn.
Time je, zapravo, odgovorio na nedavni napad zamjenika šefa uprave Hrvatskih voda Davora Vukmirića – i potpredsjednika Hrgovog HDS-a – koji je nakon sastanka s Rajnom za lokalni portal rekao kako se, prepričano, projekt Aglomeracije još može spasiti ako se gradska vlast više angažira. Vukmirić je također kazao kako mu je čudno da Rajnova administracija ne koristi saborskog zastupnika Branka Hrga kako bi pogurala projekt, kao što su to činile općine Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno za svoje projekte iz sfere vodoopskrbe.
– Naš saborski zastupnik Hrg ne nalazi razloga pomoći i on ističe vlastiti ego iznad interesa Grada. Očekujem da se uključi u realizaciju projekta za koji se ne treba isticati, to je zajednički projekt za sve – kazao je Rajn.
Također je najavio da njegova administracija planira izgraditi veliki sportsko-rekreativni kompleks koji će obuhvatiti područje gradskog stadiona, zelenih površina uza srednje škole i sportske dvorane, sve do Ratarske šume.
Kompleks bi, prema Rajnovoj najavi, obuhvaćao uređenje stadiona, izgradnju vanjskog vježbališta na livadi iznad sporstke dvorane i uređenje trim staze prema ratarskoj šumi.
Projekt su u gradskoj upravi nazvali EcoNaK i tvrde kako je potpuno spreman za prijavu na natječaj iz programa Mađarska-Hrvatska s partnerom gradom Nagyatadom. Sve skupa stajalo bi oko milijom i pol eura, od čega bi pola išlo na teret gradskog proračuna. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF