Zakinuti mještani vodovod će dobiti na kraju ljeta 2020. godine

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Konac ljeta 2020. godine. To je termin u kojemu bi mještani prigradskog naselja Apatovca napokon mogli dobiti javni vodovod. Naselje u kojemu je veliki izvor i punionica vode suhih je slavina već godinama, otkad su počeli presušivati bunari.

Prije sedam godina u zemlju su zakopane cijevi, ali voda njima nikad nije potekla. Da se nešto sada događa, uvjerili smo se na potezu između Svete Helene i Glogovnice, na kojemu su u tijeku radovi.

– Trenutno se izvodi spojni cjevovod od Sv. Helene do vodospreme Glogovnica te izgradnja vodospreme Glogovnica. Izvođač radova je Grad-kom d.o.o. Križevci. Za opskrbu naselja Apatovec pitkom vodom potrebno je izgraditi, uz navedeni spojni cjevovod od Sv. Helene, vodospremu Glogovnica, crpnu stanicu Sv. Helena, spojni cjevovod od naselja Jarčani do Apatovca i precrpnu stanicu Apatovec – kažu gradskoj upravi.

Iznos cjelokupnog zahvata procjenjuje se na sedam milijuna kuna, a točan iznos investicije znat će se nakon provedenih javnih nabava.

– Planirani rok završetka izgradnje cjelokupnog zahvata je kraj ljeta 2020. godine, ovisno o postupcima javnih nabava – vele u gradskoj upravi. Hoće li doista tako biti, mještani s kojima smo razgovarali baš ne vjeruju, opečeni i razočarani bivšim najavama, prema kojima su već davno trebali dobiti civilizacijsku stečevinu ne 21. već 19. stoljeća.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI