Zaklada odobrila malim dijabetičarima 100.000 kuna

Zaklada ‘Hrvatska za djecu’ odobrila je Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije 99.999,18 kuna za provođenje projekta pod nazivom ‘Slatko srce’.

-Klub dijabetičara Slatko srce u Društvu Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije od 2020. godine okuplja djecu i mlade od tri do 29 godina, koji boluju od dijabetesa tipa 1 te će se ovim projektom provesti brojne aktivnosti kako bi se najmlađe i njihove roditelje osnažilo u svakodnevnom životu s dijabetesom. Projekt počinje 1. studenoga 2021. godine i trajat će narednih godinu dana, a zahvaljujući ovim sredstvima, djeca oboljela od dijabetesa i njihovi roditelji sudjelovat će u brojnim aktivnostima – rekli su u Crvenom križu.

Ugovor o dodjeli financijskih sredstava sa Zakladom ‘Hrvatska za djecu’ potpisala je Adela Sočev, ravnateljica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a pridružio joj se i Miroslav Kanisek, voditelj Kluba dijabetičara koji će ujedno biti i voditelj aktivnosti u sklopu projekta.

-Klub dijabetičara okuplja djecu i mlade koji svakodnevno višekratno daju inzulin te učestalo mjere razinu glukoze u krvi tijekom dana i noći. Obitelji u kojima su djeca oboljela od dijabetesa, žive s dijabetesom njihovih najmlađih 24 sata na dan, a prvi susret s dijabetesom kod novooboljele djece izaziva veliki stres i traumu roditeljima. Za (su)život s dijabetesom potrebno mnogo snage i strpljenja, ali i novih znanja iz različitih područja – o prehrani, vrstama inzulina, davanju injekcija, informatičkih znanja o praćenju razine glukoze u krvi, prepoznavanju simptoma, rizicima koje nosi dijabetes za zdravlje. Iz toga razloga mi ćemo kroz ovaj projekt pružiti potporu obiteljima dodatnim edukacijama ali ćemo i javnosti ukazivati na važnost zdravog načina života – rekla je Adela Sočev, ravnateljica.

FOTO Crveni križ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI