Zaklada Volim Križevce ove godine dodijelila čak 20 stipendija učenicima i studentima

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” je, nakon provedenog javnog natječaja, donijela odluku o dodjeli dvadeset stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2021./2022. Stipendije će tako dobiti desetero srednjoškolki i srednjoškolaca s prebivalištem u Križevcima koji škole pohađaju u Križevcima, Koprivnici, Varaždinu, Bjelovaru i Zagrebu i to u mjesečnom iznosu od 500 kuna, po pet stipendija iz Obrazovnog fonda “Vavra” i Socijalnog fonda “Zakmardi”.

Studentske stipendije u iznosu od 1000 kuna mjesečno dobilo je desetero studentica i studenata, također iz Obrazovnog fonda “Vavra” i Socijalnog fonda “Zakmardi”, od kojih osam studira na Sveučilištu u Zagrebu (Muzička akademija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Agronomski fakultet, Filozofski fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije), a po jedno na Sveučilištu u Rijeci (Akademija primijenjenih umjetnosti) i Sveučilištu Sjever (Prehrambena tehnologija).

– Ovogodišnji broj prijava na natječaj za stipendije ukazuje na situaciju u kojoj se nalaze djeca i mladi našeg grada, a samim tim i našeg susjedstva. Vrlo je bitno napomenuti da smo ove godine uspjeli osigurati značajniji broj stipendija u odnosu na lani, čime smo potvrdili opravdanost naše Zaklade. Nedvojbeno je da naša zakladna zajednica raste, i ove godine dokazujemo da Križevčani imaju sluha za solidarnost i da za stolom svakog od nas, bilo volontera ili korisnika, ima mjesta za osjećaj pripadnosti, zahvalnosti i zajedništva, izjavila je predsjednica Povjerenstva za dodjelu stipendija Ana Končurat.

– Ovogodišnje povećanje broja dodijeljenih stipendija na 20 ne bi bilo moguće bez financijske podrške niza poduzeća, obrtnika i građana Križevaca, na čemu i ovim putem najsrdačnije zahvaljujemo. Osim dodjele ovih potpora, našim aktivnostima doprinosimo razvoju filantropske kulture u Križevcima, a posebno nas veseli kad nam se sami stipendisti priključe i volontiraju u organizaciji buvljaka i drugih događaja za prikupljanje sredstava, izjavio je upravitelj Zaklade Hrvoje Belani.

– Zahvaljujem svim donatorima na ukazanom povjerenju i uplaćenim sredstvima i sigurna sam da će korisnici prepoznati značaj i na najbolji mogući način oplemeniti primljene stipendije. Čestitam svim korisnicima, želim im uspjeh u školskoj, odnosno akademskoj godini i pozivam ih da se uključe u naše buduće volonterske aktivnosti te na taj način dožive upravo ono na čemu počiva uspjeh Zaklade – lijepim, dobrovoljnim udjelima dobrote, zaključila je Ana Končurat.

Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” je prva suvremena zaklada u Križevcima, osnovana 2019. godine, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to. Prošle školske i akademske godine Zaklada je dodijelila ukupno 9 stipendija, od toga 4 studentske i 5 učeničkih.

Foto: Arhiva/Štand Zaklade na Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije (Nikola Wolf)

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI