“Zaljubio sam se u vlaku 70-ih godina, a ‘škicati’ u rješenja je prava sramota!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladen Švegović,  u Prekodravlju poznatiji pod nadimcima Mrđa ili Krcko, strastveni je enigmatičar koji je svoju ljubav prema rješavanju križaljki otkrio još 70-ih godina prošlog stoljeća kada je vlakom putovao u Zagreb na posao.

– U vlaku je uvijek bilo dosadno pa sam krenuo s križaljkama. Do dana današnjeg riješio sam ih više tisuća, a najviše volim ‘talijanku’ – rekao je Mladen za tiskano izdanje Podravskog lista.

Veli kako kupuje sve časopise specijalizirane za križaljke, a rješava ih ovisno o slobodnom vremenu.

– Najčešće je to ujutro kad se probudim. Nađem na televiziji program gdje ima klasične glazbe i onda uz glazbenu podlogu rješavam križaljke. Volim riješiti i onu i Podravskom listu, ali zamjeram samo jednu stvar. To što su objavljena rješenja na dnu stranice. Za mene je sramota pogledati rješenje ako nešto ne znam – veli Mladen i kaže kako bi najbolje bilo da se rješenja objavljuju u sljedećem izdanju novina ili časopisa.

– Ako negdje zapnem, pokušam s druge strane doći do rješenja, a ako baš niti to ne ide, ostavim križaljku, odem raditi nešto drugo i često puta mi u nekom drugom poslu sine odgovor. Ako pak ne, pokušam sljedećeg dana – veli Mladen.

U Goli već znaju da će Mladen prvi u kafiću riješiti sve križaljke u svim novinama.

– To mi je hobi već desetljećima. Kako sam rekao, sve je počelo u vlaku, i tako sam zavolio rješavanje križaljki. Ne bih rekao da postoji križaljka koju nisam riješio do kraja iako mi je ponekad za neku križaljku trebalo duže vrijeme – veli Mladen.

Osim ljubavi prema križaljkama, Mladen ‘gaji’ ljubav prema knjigama.

– U životu sam pročitao knjiga i knjiga. I kod kuće ih imam cijelo čudo, a svaka dva tjedan obavezno posjećujem bibliobus. Baš mi je danas knjižničar pripremio četiri knjige, ali uzeo sam samo dvije. Za dva tjedna dosta – kazao je Mladen.

Veli kako na televiziji gleda isključivo emisije o putovanjima i životinjama, a politika ga više ne zanima. – Možda u križaljkama ne učim ništa novo, ali tako se vježba mozak i održava ‘kondicija u glavi’, a to je nešto što radim cijeli život – zaključio je Mladen.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Radovi na Bednjanskoj ulici

U Ludbregu su trenutno u tijeku radovi na uređenju i asfaltiranju odvojaka Bednjanske ulice. Radove izvodi tvrtka COLAS, vrijednost radova je 278 tisuća kuna, a

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI