ZALJUBIO SE PA ODUSTAO Dalibor nije postao svećenik jer kaže da je ‘nestašan’ i sad živi u kući bez struje i vode

Djevojka mu je poslala i kartu za Kanadu, no kako mu se u to vrijeme majka razboljela, odlučio je ostati s njom u Lepavini


Autor: podravski.hr — 14.11.2017. / 18:56 Stil

Dalibor Nenadović - nesuđeni svećenik

Dalibor Nenadović (40) iz Lepavine kod Koprivnice nesuđeni je svećenik Jehovinih svjedoka. Kako kaže, zaljubio se u djevojku iz Kanade koja je pripadala toj vjerskoj zajednici i htio ju je oženiti.
No, u Jehovinim svjedocima imali su drukčije planove s njim. Djevojka mu je poslala i kartu za Kanadu, no kako mu se u to vrijeme majka razboljela, odlučio je ostati s njom u Lepavini.
– Nisam je mogao ostaviti pa je onda tako sve to i završilo s djevojkom – kratko je odgovorio D. Nenadović koji je u Jehovnim svjedocima bio pet godina.
– Po vjeroispovijesti sam pravoslavac, a u Jehovine sam svjedoke ušao na nagovor izvjestitelja Božje riječi. Bila je opcija da ću se ženiti s djevojkom iz Kanade ili jednom iz Delova u Podravini, ali su mi stalno govorili da bi za mene bilo bolje da budem svećenik – objasnio je Dalibor Nenadović i dodao da su mu neprestano ponavljali da se samo 1500 parova može ženiti, a da bi on bolje služio zajednici kao svećenik.
– Odmah sam im rekao ne jer znam po sebi da nisam za to. Nestašan sam i ne bih mogao obavljati tu funkciju. Inače, mogu se baviti policijom, zaštitarstvom, drvodjelstvom i takvim stvarima – kazao je D. Nenadović i napomenuo kako je nakon toga izašao iz zajednice.
Kaže kako mu nije žao zbog svega što je prošao.
– Morate naučiti trpjeti sve vrste ljudi i samoga sebe, jer ako to ne možete, onda ste nitko i ništa – zaključio je Dalibor Nenadović koji broji dane do preseljenja u Sokolovac.
Razlog je gradnja nove pruge u sklopu modernizacije između Križevaca i Koprivnice. Nije mu žao što će napustiti sadašnji dom.
– Ova kuća nekad je bila uprava stacionara ugljenokopa i nemamo niti struje u njoj, a vodu nosimo iz bunara kantama, tako da se nadam da će nam novi smještaj biti bolji – kazao je Dalibor Nenadović. (go)
FOTO: NIKOLA WOLF