ZAMIJENILI ČAK I BANDERE: Glavne peteranske ulice dobile LED rasvjetu

Podravski list profile

Gotova je prva faza modernizacije javne rasvjete na području Peteranca. Obavljena je rekonstrukcija dijela niskonaponske mreže u ulicama Matije Gupca i Braće Radić, a s obzirom na to da su postavljeni novi stupovi, Općina je kupila 97 LED rasvjetnih tijela koja su odmah i postavljena u spomenutim ulicama na svaki stup uz dodatna pojačanja na raskrižjima.

– Na ovaj način znatno je povećana osvijetljenost ulica kao i sigurnost svih sudionika u prometu, s obzirom na to da je cesta koja prolazi kroz navedene ulice vrlo prometna. Također će se ostvariti i određene uštede na potrošnji električne energije kao i na održavanju svjetiljki – kazali su u Općini Peteranec.

Rasvjetu je Općina financirala iz proračuna u iznosu 210.000 kuna. – U sljedećoj godini planira se nastavak modernizacije javne rasvjete u svim mjestima općine, čime bi se osigurala energetski učinkovita javna rasvjeta te smanjili troškovi održavanja te potrošnje električne energije – kažu u Općini.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti