ZAMIJENILI ČAK I BANDERE: Glavne peteranske ulice dobile LED rasvjetu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gotova je prva faza modernizacije javne rasvjete na području Peteranca. Obavljena je rekonstrukcija dijela niskonaponske mreže u ulicama Matije Gupca i Braće Radić, a s obzirom na to da su postavljeni novi stupovi, Općina je kupila 97 LED rasvjetnih tijela koja su odmah i postavljena u spomenutim ulicama na svaki stup uz dodatna pojačanja na raskrižjima.

– Na ovaj način znatno je povećana osvijetljenost ulica kao i sigurnost svih sudionika u prometu, s obzirom na to da je cesta koja prolazi kroz navedene ulice vrlo prometna. Također će se ostvariti i određene uštede na potrošnji električne energije kao i na održavanju svjetiljki – kazali su u Općini Peteranec.

Rasvjetu je Općina financirala iz proračuna u iznosu 210.000 kuna. – U sljedećoj godini planira se nastavak modernizacije javne rasvjete u svim mjestima općine, čime bi se osigurala energetski učinkovita javna rasvjeta te smanjili troškovi održavanja te potrošnje električne energije – kažu u Općini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI