ZAMJENIK ŽUPANA DARKO SOBOTA (HDZ): SDP će smijeniti Krešimira Janacha iz ŽUC-a

Raspisan je natječaj za novog šefa Županijske uprave za ceste, a Sobota sumnja da SDP-ovci namještaju natječaj za nekog svojeg


Autor: podravski.hr — 20.02.2013. / 12:03 Aktualno

KOPRIVNICA – Darko Sobota (HDZ), zamjenik koprivničko-križevačkog župana, kao član Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, kazao je na današnjoj pressici kako je raspisan natječaj za novog ravnatelja ŽUC-a. Prema njegovim tvrdnjama, sadašnji ravnatelj Krešimir Janach bi mogao biti smijenjen. Na čelu Upravnog vijeća ŽUC-a je Ivan Knok, križevački SDP-ovac, a Sobota je izrazio sumnju u transparentno provođenje natječaja i to zbog činjenice da se unutar peteročlanog UV-a imenuje tročlano povjerenstvo koje će raspravljati o kandidatima za ravnatelja, to će Povjerenstvo svoje mišljenje o najboljem kandidatu dati opet Upravnom vijeću, a ono pak Županijskoj skupštini.

– Radi se u maniri SDP-a da se zapošljavaju kadrovi koji su već predodređeni, pretpostavljam kadrovi iz te stranke. Jednostavno mi se čini da je kandidat već izabran i da nas tu ne treba. Vidljivo je da se novi ravnatelj ŽUC-a već unaprijed zna – rekao je Sobota i dodao da je Knok predložio sebe u Povjerenstvo te Slavka Konfica iz HSU-a koji podržava SDP, a članstvo u Povjerenstvu je prihvatio i sâm Sobota. (as)