“Zanima me kako bi se komunalni i gradski čelnici osjećali da imaju ovu džunglu u svojoj blizini?”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Obitelj Vincek iz koprivničkog prigradskog naselja Reka već duže muku muči sa zapuštenom nekadašnjom klaonicom pilića u Ulici Frana Galovića koja je smještena uz njihovo imanje.

Podravski list u ponedjeljak je donio još jednu životnu priču iz naše sredine…

Ni ove se godine okoliš klaonice ne održava pa je uz imanje Vincekovih niknula prava “džungla”. Dvorište i prilazi puni su visokog raslinja i ambrozije pa je, ističe Andrea Vincek, taj prostor ponovno postao leglo zmija.

Andrea Vincek pored farme

– U više navrata upozorila sam komunalnog redara na zapuštenu klaonicu, no on nije učinio ništa konkretno da se naš problem riješi. Ne možemo više normalno boraviti u dvorištu jer smo svi u strahu od zmija koje se legu na zapuštenoj klaonici – žali se Andrea Vincek. 

Visoko raslinje i ambrozija, dodaje ona, pravo su ruglo od kojeg se njihova kuća ni ne vidi s prilaznog puta. Zbog toga su Vincekovi u više navrata imali i problema s dostavnim službama koje nisu mogle pronaći njihovo imanje.

– Baš me zanima kako bi se komunalni redar i gradski čelnici osjećali da je takva džungla pokraj njihovih kuća i bi li to uopće dopustili – ističe Andrea Vincek.

Dodatni problem za obitelj Vincek je i prilazni put do njihove kuće koji još nije asfaltiran. Godinama slušaju obećanja kako će i odvojak Galovićeve u kojem je smještena njihova kuća dobiti asfalt. Prilikom svake obilnije kiše prisiljeni su sami navoziti šljunak jer kišnica uništava taj put.

Štefanija Drakšić

– Mi smo za gradsku vlast očito građani drugog reda. Ogorčeni smo što još uvijek nema asfalta do naše kuće, a obećavaju nam ga još iz od razdoblja dok je gradonačelnik bio Zvonimir Mršić – kaže Andrea Vincek.

Tomislav Golubić, gradski pročelnik za izgradnju, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo ističe kako je komunalno redarstvo grada u proteklom razdoblju imalo intervencije prema zapuštenoj klaonici i okolnim parcelama pa je bilo i obavljeno uređenje tih parcela po trećoj osobi, a na račun vlasnika.

-Komunalno redarstvo će obaviti uvid u sadašnje stanje predmetnih parcela i po potrebi reagirati u skladu s ovlastima, kao i u slučajevima dosad. Uređenje kolnika u Ulici Frana Galovića u Reki, kao i spojna prometnica prema Ulici 1. maja koja je u nastavku, u planu je za uređenje u idućoj godini – kaže Tomislav Golubić.

Štefanija: Nama starijima treba poštanski ured

Zapuštena klaonica i neasfaltirani put trnovi su u oku i 82-godišnje Štefanije Drakšić. Ona živi s bolesnim suprugom, a njima problem stvara i činjenica da je Reka ostala bez poštanskog ureda.

-Nama starijima treba poštanski ured u Reki. Nemamo ni auto ni bicikl pa ne možemo ići u grad, a tu u Reki nemamo gdje plaćati račune za režije. Mi smo sirotinja koja si ne može priuštiti taksi ili kupnju bicikla pa bi bilo dobro da gradska vlast učini nešto i po pitanju povratka poštanskog ureda u Reku – ističe Štefanija Drakšić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI