Zanima vas kakvi će biti vaši ljubavni odnosi? Pogledajte što vam kažu zvijezde

Svi mi volimo prema određenom kalupu, božici ili arhetipu. Načine povezivanja i voljenja najbolje opisuje grčka mitologija kroz svoje božice. U astrologiji nam o tome govori Venera. U kojem ste znaku u Veneri rođeni, on će opisivati vaš pogled na ljubav, povezivanje, partnerske odnose, intimne i romantične odnose te općenito vaše ponašanje u ljubavi. Venera je planet zaljubljenosti, seksa i romantičnih odnosa.

Ona je ženski znak, predstavlja emocionalni razvoj i govori nam o privlačnosti kojom zračimo. Govori nam na koji način promatrate ženstvenost, kako je izražavate i kako općenito pokazujete ljubav i privrženost. U kojem ste znaku u Veneri rođeni, izračunat ćete u natalnoj karti za koju vam je potreban dan, mjesec i godina rođenja, točno vrijeme i mjesto rođenja.

Venera u Ovnu je Božica Nika, grčka božica pobjede. Ona utjelovljuje trijumf, suočava se s nedaćama i preprekama. Zna što želi i za to se bori. Uvijek izvršava svoju volju i uzima ono što misli da joj pripada. Živi za strast i pobjede, stoga se često zaljubljuje i odljubljuje kako bi se stalno mogla boriti, osvajati i natjecati. To joj je često i slaba točka.

Venera u Biku je Božica Afrodita koja je pravi tip ženstvenosti. Afrodita je božica ljubavi i možda najženstvenija božica. Ljubiteljica užitaka i luksuza, okružuje se muškarcima koji mogu udovoljiti njezinim visokim zahtjevima. Venera u Biku ili Afrodita voli biti senzualna i elegantna. Slaba strana joj je materijalizam i pretjerani hedonizam.

Venera u Blizancima je Božica Iris, Hermesova sestra. Zadužena je za komunikaciju te u ključnim trenutcima daje prave informacije. Nezavisna je i neuhvatljiva, vrlo duhovita i inteligentna, a najjača strana joj je elokventnost. Sklona je zaljubljivanju koje često bude ponukano intelektom, a ne dubinom osjećaja. Izaziva druge svojom inteligencijom. Njena loša strana je upravo manjak dubine jer su njoj romantični susreti uglavnom zabava.

Veneru u Raku je Božica Demetra. Ona je božica žetve i doma te bez nje život ne bi mogao postojati jer je ona stup obitelji. Inače, ona je majka Perzefone i predstavlja ženski arhetip Velike majke. Žena s Venerom u raku njeguje ljude oko sebe i pruža im ono što oni trebaju. Veza se doživljava kroz obitelj pa joj obično nedostaje aspekt ljubavi i uživanja, jer ona samo daje i udovoljava zaboravljajući na svoje potrebe.

Venera u Lavu je Božica Kibela, simbolički u mitologiji je vidimo u lavljoj kočiji, nezaustavljiva je, gorljiva i ponosna. Venera u Lavu ili Kibela je suverena, neodoljiva i voli biti u centru pažnje, posebice kod predmeta svog trenutnog interesa. U stanju je spaliti i uništiti sve u trenutku, posebice one koji joj se previše približe. Živi od površnog zaljubljivanja, a zbog svoje slabosti da teško razumije drugoga često ima mnoštvo strasnih, ali kratkih i površnih veza i brojne prekide.

Venera u Djevici je Božica Atena koja predstavlja mudrost i koristi svoj lukav i elegantan način pobjeđivanja u bitkama. Atena predstavlja arhetip realne i racionalne žene. Trezvenost i jednostavnost najvažnije su joj vrijednosti, a njena slabost je neljubaznost, krutost i kritika. Nedostaje joj nježnosti, mekoće, ženstvene elegancije i osjećaja.

Venera u Vagi je Božica Temida. Ona je Božica posvećena pravdi. Emotivna je, ali u emociji se ne gubi već traži ravnotežu i istjeruje pravdu kakva god ona bila. Traži harmoniju i to joj je glavni cilj. Često odaje dojam neiskrenosti jer je previše formalna u svojim pokušajima poštivanja svih strana.

Venera u Škorpionu je Božica Perzefona, najzavodljivija božica. Ona je arhetip strasti i tajnovitosti. Venera u Škorpionu predstavlja magnetsku privlačnost koja istodobno privlači destruktivnost. Božica Perzefona obično se prikazuje podijeljena između dva svijeta, što ona i jest. Podijeljena između potrebe za nježnošću, toplinom i stabilnošću i njene nevjerojatne potrebe za destrukcijom.

Venera u Strijelcu je Božica Artemida. Artemida je bila djevičanska Božica lova i zaštitnica šuma. Ona je sestra blizanka Apolona, boga Sunca, svjetla i vođa muza. Dobro je rukovala lukom, a smatrali su je strogom i neukrotivom. Venera u Strijelcu je pustolovna žena, sklona znanju, orijentirana ka cilju. Budi želju za znanjem, nezavisnošću i iskustvom života. Mnogi pričaju o iskustvu ljubavi, a Artemida je provodi. Slaba točka joj je brzopletost.

Venera u Jarcu je Božica Hekata, zaštitnička božica koja daje prosperitet. Uz značajno iskustvo i mudrost u životu, ona daje poslovnu ambicioznost i predstavlja današnju ženu. Slaba točka joj je što stavlja karijeru ispred ljubavi, nježnosti i privrženosti pa se zapravo nikada u potpunosti ne preda partneru.

Venera u Vodenjaku je Božica Gaja. Majka zemlja, rodila je Urana, a zatim mu se pridružila u stvaranju svijeta. Putem gubi strast i postaje pragmatična, ali ostaje osjetljiva prema prirodi koju je stvorila. Simbol je rušenja konvencija na svim životnim poljima, ona proizlazi iz kaosa. Ovo su neuhvatljive i nezavisne žene. Nedostaje joj topline, nježnosti i discipline zbog čega često gubi odnose.

Venera u Ribama ili Božica Psihe, predstavlja čistu ljepotu. U Psihu se zaljubio Eros, bog ljubavi. Psiha je prekršila obećanje koje mu je dala, a kako bi vratila izgubljenu ljubav, mora proći kroz četiri žrtvena testa. Kada ih je prošla primljena je nazad u Olimp. Morala je naučiti odbaciti zaljubljenost kako bi otkrila ljubav. Slaba točka joj je žrtva i naivnost, nedostaje joj Atenina racionalist i razlučivanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI