Zanimljiv petak u Galeriji: Predstava o virovskoj krčmarici pa Klezmer trio

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muzej grada Koprivnice sutra u petak u Galeriji Mijo Kovačić organizira večer kulture. Već u 18 sati publika će moći uživati u polusatnoj kazališnoj predstavi u sklopu aktualne izložbe „Domoljub 100/110 – priča o zgradi i ljudima“.

Glumišna družina Virje predstavit će „Krčmaricu Maricu“, komediju čija je radnja smještena u virovsku gostionicu u kojoj je podcrtana važnost žene kao osobe i onoga što ona svojom pojavom i djelima može učiniti. Također, u povodu Tjedna Izraela od 19 sati u suorganizaciji sa Židovskom općinom Koprivnica održat će se koncert u izvedbi Zagrebački klezmer trio kojeg sačinjavaju Bruno Philipp (klarinet), Mario Igrec (gitara) i Mladen Baraković (kontrabas).

Inače, Klezmer je pojam vezan uz aškenaske Židove u 18. stoljeću. Glazbeni se predložak temelji na liturgijskoj glazbi prerađenoj za društvena događanja, a karakterizira ga temeljno instrumentalna glazba s brojnim improvizacijama, elementima autohtone glazbe, minimalizacija udaraljki te rijetke vokalne izvedbe.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI