Zanimljiv projekt u Križevcima: ‘Oživjet’ će nekoliko gradskih ulica

Prošli ponedjeljak održan je radni sastanak predstavnika Grada Križevaca i Križevačkog laboratorija inovacija za klimu oko provedbe novog projekta pod nazivom EUKI Living Streets odnosno ‘Žive ulice’.

Riječ je o projektu kojim će se u sljedećih šest mjeseci ‘oživjeti’ pet stambenih blokova u gradu i to u ulicama Frana Gundruma, Stjepana Radića, kralja Tomislava, Matije Gupca i Petra Zrinskog. U ovim kvartovima živi oko 2000 građana koji nemaju svoja dvorišta u kojima bi provodili vrijeme pa će ovim projektom kvartovi u kojima žive postati dvorište i prostor za druženje, upoznavanje te razonodu.

Grad Križevci je prošle godine, uz Poreč, odabran na Javnom pozivu udruge Terra HUB za provedbu eksperimenta živih ulica u sklopu projekta EUKI Living Streets, vrijednog 20 tisuća eura, koji financira Europska inicijativa za klimu njemačkog Saveznog ministarstva za okoliš, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost.  Projekt provodi europsko udruženje energetskih gradova u partnerstvu s organizacijama Terra HUB iz Hrvatske, Oeste Sustentavel iz Portugala i Sustainable City Network iz Grčke. Nakon početnog sastanka, slijedi sastanak s predstavnicima stanara s kojima će se razgovarati o potencijalima stambenih blokova, programima i mogućim akcijama.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI