Zanimljiva i nesvakidašnja ideja: ‘Vodit ću posjetitelje kajakom po našoj Bednji’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

LUDBREG – Ludbrežani su posljednjeg tjedna u srpnju na Otoku mladosti u Ludbregu mogli isprobati novu atrakciju u vodenim sportovima, a za to je zaslužan mladi Ludbrežanin Dino Slatki.

Dino je diplomirani kineziolog koji je nedavno odlučio svoju dugogodišnju ideju pretočiti u stvarnost te je otvorio obrt pod nazivom ‘Sweet sailing’. Prošli su tjedan u sklopu ‘Aktivnog ljeta u Ludbregu’ tako svi mogli isprobati SUP (stand-up paddle) daske, kajake ili čamce za rafting. Besplatna prezentacija i promocija ovog sporta oduševila je posjetitelje, a više o ideji rekao nam je sam Dino.

– Studirao sam na Kineziološkom fakultetu i završio smjer jedrenja, windsurfa i veslanja, a kako ovdje u Ludbregu imamo potencijal, zašto nešto ne napraviti. Otvorio sam obrt, kupio opremu i ideja je napraviti ture po Bednji. Ovaj smo tjedan napravili promociju kojom su se svi naši građani mogli susresti sa SUP-om, kajakom raftingom, naučiti osnovnu tehniku veslanja – rekao je Dino Slatki.

Kaže kako je želja iskoristiti potencijal Bednje i Otoka mladosti pa će tako u bližoj budućnosti stvoriti rute po Bednji na koje će moći svi zainteresirani. Oprema koju trenutno posjeduje iznimno je kvalitetna, a kaže kako je ovo sport za sve od 7 do 77 godina.

– Službeno je obrt Sweet sailing obrt za skipperske usluge u smislu jedrenja na moru i u veslanju, a cilj je pružati usluge ne samo ovdje u Ludbregu, nego duž Bednje, na Dravi, Šoderici… Zasad imamo stand up pedaling daske i daske za windsurf na koje ide jedro. Obje su stabilne i savršene za početnike jer je mala vjerojatnost da se padne, a uskoro ćemo osmisliti ture po Bednji koje bi trebale ići od Varaždinskih Toplica pa sve do Legrada – rekao je Dino.

U obrtu trenutno radi sam uz pomoć supruge Olje, a preko sezone radi na moru kao skipper te kao vanjski suradnik na fakultetu.

– Kako sam u ljetnoj sezoni većinom na brodu, ture po Bednji zato bi bile organizirane u proljeće i jesen, a ako bi interes bio dobar, bilo bi mi iznimno drago da se mogu vratiti i raditi samo to i biti doma. Dugoročna ideja ovdje je dovesti male jedrilice, a s obzirom na to da su sada uredili Otok mladosti i ima vjetra, mislim da bi se moglo jedriti. Razgovarao sam i sa svojim profesorom i mentorom koji podržava bilo kakvu inicijativu, rekao je da možemo dovesti i opremu i takav jedan projekt gotovo će se sigurno napraviti – otkrio nam je Dino.

FOTO: Ivana Dežić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI