Zanimljiva ideja: Škola gradi skupu garažu za bicikle kako se više ne bi krali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Osnovna škola Đurđevac do kraja ove godine dobit će garažu za bicikle. Sve više djece u školu dolazi biciklom, a kako uz školsku zgradu nema dovoljno stalaka za bicikle, nastala je ideja da se izgradi svojevrsna garaža za bicikle.

Na taj način svi školarci moći će ostavljati svoje bicikle na prostoru između školske zgrade i dvorane koji je “pokriven” i nadzornim kamerama pa neće morati strahovati ni od krađe.

Danijel Domišljanović

– Uz stalke za bicikle, garaža će imati i nadstrešnicu pa će i tijekom kišnih razdoblja učenici moći koristiti taj prostor. Prema prvim procjenama troškovi izgradnje garaže kreću se oko 100.000 kuna, a plan je da do kraja ove godine uredimo taj prostor – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac.

Trenutno su dosta često, dodaje ravnatelj, bicikli na meti kradljivaca jer ih pojedini školarci ostavljaju na područjima koje ne “pokrivaju” nadzorne kamere. To je, ističe Domišljanović, također jedan od razlog zbog kojeg škola kreće u izgradnju garaže.

– Kradljivci dobro znaju na kojim mjestima mogu ukrasti bicikl pa će garaža imati pravi učinak i u sprječavanju takvih slučajeva. Ispred naše škole, i to na mjestima gdje su kamere, dosta često bicikle ostavljaju i srednjoškolci pa će garaža i njima biti od velike koristi. Sigurni smo da će garažu koristiti i brojni građani kojima je bicikl glavno prijevozno sredstvo jer je škola smještena u gradskom središtu – kaže Danijel Domišljanović.

U idućoj godini, pak, u planu je unutarnje uređenje škole. Taj će projekt obuhvatiti obnovu učionica i školske kuhinje.

– Nakon energetske obnove i nadogradnje tri učionice, idući je korak unutarnje uređenje škole i Grad i za tu investiciju namjerava povući sredstva iz fondova Europske unije – kaže Danijel Domišljanović.

FOTO Zvonimir Šiptar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI