Zanimljivi rezultati ankete: Pogledajte koliko se Ludbrežana ponosi što živi u Centru Svijeta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt Partnerstva za društvenu i solidarnu ekonomiju osnažuje se održivi lokalni razvoj dvaju hrvatskih gradova, Ludbrega i Pregrade, a u sklopu njega održan je još jedan sastanak partnera i članova Vijeća za društvenu i solidarnu ekonomiju grada Ludbrega.

Na njemu seu predstavljeni rezultati studije kvalitete života u gradu Ludbregu. Oni su pokazali da se 68,3 posto ispitanika osjeća ponosno što su stanovnici grada Ludbrega, 80,6 posto ih smatra Ludbreg super mjestom za život, dok se dijelom lokalne zajednice osjeća njih 74,5 posto.

-Provedeno istraživanje ukazalo je na višu razinu povjerenja u odnosu na nacionalnu razinu te na dobru razinu socijalne podrške među ljudima i uključenosti u rad organizacija civilnoga društva. Također, iz rezultata je vidljiva visoka razina povjerenja u rad gradske vlasti, zadovoljstvo javnim uslugama, razinom sigurnosti i sreće – priopćili su iz Grada Ludbrega.

Doznajemo i kako se na sastanku razgovaralo o nadolazećem Danu dobre ekonomije koji će 3. rujna principe društvene i solidarne ekonomije predstaviti širem građanstvu u sklopu manifestacije Dana ludbreške Svete Nedjelje.

-Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju projekt je udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) koji se provodi u suradnji sa švicarskim partnerom – Komorom za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeva te hrvatskim partnerima – gradovima Ludbregom i Pregradom. Projekt je financiran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje koji provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Poziv „Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“. Projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske – pojasnili su u Gradu.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI