ZANIMLJIVO: Općina traži umirovljenike za honorarnu košnju trave

Podravski list profile

Oćina Legrad nedaleko od Koprivnice raspisala je natječaj kojim se pozivaju svi mještani zainteresirani za dodatnu zaradu da se jave u Općinu kako bi sklopili ugovor o djelu za košnju trave na javnim površinama, a kako stoji u pozivu koji je Općina odaslala svojim mještanima, mogu se javiti i umirovljenici, budući da bi se ovaj posao i plaćanje odvijalo preko ugovora o djelu.  

– Mi kao općina imamo mnogo javnih površina za košnju i uvijek su nam u tome pomagale osobe koje su dolazile preko programa javnih radova. Budući da taj program ove godine još nije zaživio, morali smo na ovaj način oglasiti ljudima da nam je potrebna pomoć – rekao je Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Radovi počinju već u ponedjeljak, a svi zainteresirani mogu se javiti u općinsku upravu. Osim toga, Općina Legrad u procesu je širenja komunalne tvrtke koja je osnovana prošle godine. Plan je općinske uprave da nova tvrtka preuzme većinu komunalnih radova na području općine.

– Planiramo da bi nova komunalna tvrtka za početak obavljala radove održavanja groblja, čišćenja snijega i održavanja javnih površina. Imamo mnogo površina koje Općina održava, a sa Šodericom dolazi se do površine kada nam je skuplje plaćati te usluge nego nabaviti strojeve i na plaći imati radnike – objasnio je Ivan Sabolić i dodao da bi se u budućnosti djelatnosti komunalne tvrtke mogli i proširiti.

– Razmišljamo o hortikulturnim radovima i slično, no počet ćemo s ove tri djelatnosti koje sam naveo – napomenuo je Sabolić. Ipak, do vremena kad se nabave strojevi i zaposle radnici, u Legradu nedostaje ljudi za košnju trave koja je počela neumoljivo rasti.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI