ZAOKRET U ODNOSU ‘Pomirili’ se Pevec i Komunalac, preseljenje centra nije opcija

Podravski list profile

Tvrtka Pevec odustala je od preseljenja svog koprivničkog trgovačkog centra sa sadašnje lokacije na Radničkoj cesti, koju unajmljuje od gradskog komunalnog poduzeća, potvrdio nam je neslužbeni, dobro upućeni izvor iz Peveca.

– Nakon naših pritužbi, nova uprava Komunalca prihvatila je izvršavati ugovorne obveze o održavanju nekretnine. Odnosi su sada korektni i u ovome trenutku Pevec se u Koprivnici nema namjeru preseliti u drugu nekretninu – kazao nam je naš sugovornik.

Podsjetimo, Pevec je u studenome prošle godine objavio natječaj u kojemu je zatražio ponude za novu lokaciju, u koju bi preselio svoj trgovački centar. Tada su iz kompanije poručili kako u odnosu s Komunalcem imaju sijaset problema – ne rade grijanje i hlađenje, krov prokišnjava, a kanalizacija smrdi. Kazali su i kako na opetovane zamolbe Komunalcu da se izvrše klauzule iz ugovora o održavanju nekretnine nisu dobili nikakvu povratnu informaciju.

U međuvremenu se, očito, situacija popravila te su se Pevec i Komunalac „pomirili“. Uglavnom, iz trgovačke kompanije upućuju, doduše neformalno, signale da je problem riješen.

– Na prozivke koje ste spomenuli, Grad kao niti Komunalac nisu zaprimili službenu pritužbu na održavanje nekretnine, a s tvrtkom Pevec imamo korektan i uspješan poslovni odnos – poručili su pak iz ureda gradonačelnika.

Različite informacije dobivaju se i kad je riječ o tome je li Pevec i dalje zainteresiran da kupi nekretninu koju sada unajmljuje. Dogovor zasad nije postignut zbog cijene. Grad bi teško mogao prihvatiti manje od 27 milijuna kuna, po koliko je nekretninu kupio, a Pevec, navodno, nije bio spreman dati ni lipe više od 20 milijuna kuna.

– Pregovori u ovome trenutku nisu aktivni – kazao nam je prošli tjedan upućeni izvor iz trgovačkog lanca. – Što se tiče prodaje spomenutog trgovačkog centra, pregovori su u tijeku, tako da u ovom trenutku nemamo drugih novosti – vele u uredu gradonačelnika.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti