Zapalio dva automobila kako bi uništio žohare, požar skoro umakao kontroli

Možda jednu od najneobičnijih dojava i intervencija, imali su ludbreški vatrogasci u utorak navečer. Naime, njih je u pomoć zvala osoba koja je prijavila požar dvaju osobnih automobila. No, ono što je još čudnije, osoba koja je zvala vatrogasce je automobile zapalila sama, kako bi spriječila razmnožavanje “termita” i žohara.

– Dana 17.08.2021 u 19: 40 dobivamo dojavu od VOC-a o potrebi provjere mogućeg zapaljenja više osobnih vozila u mjestu Ludbreški Vinogradi, Prigorska 18 koju je dojavila osoba spremna to učiniti zbog uklanjanja termita. Na mjesto intervencije izlazimo s vozilom LUDBREG 104 te 3 vatrogasca, u pripravnost stavljamo vozače i grupu vatrogasaca.Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da je spomenuta osoba zapalila dva osobna automobila radi uklanjanja žohara iz spomenutih vozila i mogučeg njihovog razmnožavanja- izvjestili su iz DVD- a Ludbreg.

No, vatra je prjetila da će se proširit na obližnje raslinje te je intervencija vatrogasaca bila neophodna.

– Zbog mogućnosti širenja na okolnu šumu obavještavamo VOC-Varaždin, te putem UVI sustava uzbunjujemo operativnu postojbu .Na mjesto intervencije izlazimo s vozilima LUDBREG 110(NV-MAN), LUDBREG 120(AC-MAN) te još 8 vatrogasaca.Pristupamo gašenju sa 3 C mlaza.S nama na mjestu intervencije bili su još djelatnici PP-a Ludbreg.Vrijeme završetka intervencije 20:45- izvijestili su iz DVD- a Ludbreg.

FOTO DVD Ludbreg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI