Počeli radovi vrijedni 3,2 milijuna kuna, obnovit će se cijeli Društveni dom

Podravski list profile
Dom u Svetom Petru u potpunosti će se obnoviti, a od sadašnjeg Doma ostat će samo zidovi

Počeli su radovi na projektu rekonstrukcije Društvenog doma u naselju Sveti Petar, koji je prijavila općina Mali Bukovec, vrijedni 3,2 milijuna kuna. Projekt je prijavljen na natječaj iz Programa ruralnog razvoja kojeg je objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Od 464 projekta, ukupne vrijednosti veće od milijardu i 800 milijuna kuna, za financiranje, s ukupno 472 milijuna, odobrena su 102 projekta. Projekt Općine Mali Bukovec dobio je 60 od maksimalnih 70 bodova i na 45. je mjestu objavljene rang liste.

– Investicija od 3,2 milijuna kuna značajna je za našu Općinu i veseli podatak da je naš projekt odabran među stotinjak njih u konkurenciji čak 464 projekata iz cijele Hrvatske – rekao je Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec, koji je dodao da ga posebno veseli što su za izvođače radova izabrani domaći izvođači.

– Tvrtka Oprema PIT iz Ludbrega i Zidarsko fasaderski obrt Kovaček iz Svetog Petra sastavili su ponudu koja je bila najpovoljnija, tako da će ovaj projekt raditi i domaći ljudi – objasnio je Darko Marković.

Dom u Svetom Petru u potpunosti će se obnoviti, a od sadašnjeg Doma ostat će samo zidovi. Promijenit će se stolarija, krovište, namještaj, napravit će se termo-fasada, promijeniti sve instalacije. Projekt bi trebao biti završen u roku šest mjeseci, a u općini se nadaju da bi to moglo biti i prije, do blagdana Svetog Petra i Pavla, čiji je narodni naziv Petrovo, a slavi se 29. lipnja. Upravo je taj blagdan i Dan naselja Sveti Petar.

FOTO: Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti