[PROMO] ZAPOSLI PA POMOZI Čak 49 žena pomagat će 220 starijih osoba u devet općina, EU izdvojio gotovo sedam milijuna kuna

Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kune, a trajat će 30 mjeseci


Autor: podravski.hr — 01.03.2019. / 12:13 Aktualno

Konferencija projekta Zaposli pa pomozi

Dana 28. veljače održana je početna konferencija projekta „Zaposli pa pomozi“ koji se provodi u okviru Programa Zaželi, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu je Općina Novigrad Podravski, dok su projektni partneri Općina Peteranec, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Đelekovec, Općina Drnje, Općina Legrad, Općina Hlebine, Općina Gola, Općina Rasinja, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

Cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja radi ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika i potaknuti njihovu socijalnu uključenost na području devet općina Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom zaposlit će se ukupno 49 žena koje će se brinuti za 220 krajnjih korisnika – starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Ukupna vrijednost projekta je 6.951.789,42 kune, a trajat će 30 mjeseci.

Početnu konferenciju projekta otvorio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, koji je pozdravio sve prisutne te zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na podršci u ovom i u ostalim projektima. Načelnik Brljek zahvalio je i svim partnerima na dosadašnjoj suradnji, a poglavito PORA-i, Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, na tehničkoj i stručnoj pomoći i podršci.

Dožupan Ratimir Ljubić

U uvodnom dijelu početne konferencije svima prisutnima obratio se zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je dao bezrezervnu podršku Koprivničko-križevačke županije na ovom, ali i sličnim projektima.

Prisutnima se također obratila i ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, koja je naglasila ulogu PORA-e u pripremi i aplikaciji ovakvih projekata te stručnoj i tehničkoj pomoći jedinicama lokalne samouprave u njihovoj provedbi.

O značaju ovog projekta za pripadnice ciljane skupine i krajnje korisnike prisutnima su se ispred projektnih partnera, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, Centra za socijalnu skrb Koprivnica te Općine Legrad obratili predstojnica Vesna Kuterovac, ravnatelj Danijel Rušak i načelnik Ivan Sabolić. Nakon uvodnog dijela svima prisutnima obratio se voditelj projekta Petar Papac, koji je sudionike upoznao s ciljevima i aktivnostima projekta.

Početnu konferenciju projekta zaključio je načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, zahvalivši još jednom institucijama, partnerima i sudionicima projekta na dosadašnjoj suradnji.


Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Novigrad Podravski.