Zapuštena parcela stvara probleme: ‘Živimo pored rugla, ima štakora i zmija’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanarima Crnogorske ulice u koprivničkom kvartu Podolice već duže svakodnevicu zagorčava zapuštena parcela na ulazu u njihovu ulicu. Parcela godinama nije održavana pa je uz naseljene kuće i nogostup niknula prava šikara koja je, kažu stanari, postala i leglo štakora i zmija.

– Uz naše kuće imamo veliko ruglo i sramotno je da se godinama ništa ne poduzima kako bi se ta parcela dovela u red. Stalno tu zapuštenu parcelu prijavljujemo komunalnom redaru, a iz Grada se opravdavaju kako šikara ima više vlasnika pa nemaju od koga naplatiti čišćenje i kaznu – kažu ogorčeni stanovnici Crnogorske ulice.

Nedavno je ispod ceste uz zapuštenu parcelu pukla i vodovodna cijev, a kako nakon sanacije kvara nije obavljeno asfaltiranje, stanari Crnogorske ulice dobili su još jedno ruglo koje im zadaje velike muke u prometu.

– Kad se auti mimoilaze, vozači su prisiljeni prolaziti preko neasfaltiranog dijela i stalno si radimo štetu na gumama i amortizerima. Stvarno je žalosno da već više od mjesec dana nije sanirano oštećenje na cesti za koje trebaju troje tačke asfalta. Očito netko prvo mora dobro oštetiti auto i tražiti odštetu od Grada da bi se cesta „vratila“ u normalno stanje – kažu stanari Crnogorske ulice.

U gradskoj upravi ističu kako je pokrenuta procedura za uređenje zapuštene parcele na ulazu u Crnogorsku ulicu. – U idućih mjesec dana u planu je uređenje parcele nakon pravomoćnosti rješenja o uređenju po trećoj osobi. Sanacija kolnika, nakon puknuća vodovodne cijevi, u obvezi je Koprivničkih voda i asfaltiranje će se obaviti u idućim danima – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI