Zapušteni javni prostori u prigradskom naselju: Nogometno i dječje igralište u lošem stanju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća u Ludbregu vijećnici su kao i uvijek u sklopu ‘Aktualnog sata’ imali pitanja za gradonačelnika Bilića. Vijećnica Mirjana Novak upozorila je na problem koji imaju mještani sela Apatija, a tiče se dječjeg igrališta koje se nalazi tik uz nogometno igralište. Naime, i nogometno i dječje igralište je zapušteno, trava se ne kosi redovito, a uokolo ima starih stvari.

Nogometni objekti…

– Na dječjem igralištu su četiri sprave koje nitko ne održava, a mnogo je djece koja na kraju sama to održavaju i čupaju tu travu. Tko je to dužan održavati? – pitala je vijećnica Novak.

Gradonačelnik Dubravko Bilić rekao je kako se dječja igrališta nalaze pod ingerencijom Mjesnih odbora koji su dužni pobrinuti se za održavanje i to na način da ga održavaju sami ili da unajme Lukom.

– Za sva igrališta koja se nalaze u gradu Ludbregu brine se Grad na način da se dvaput godišnje odradi inspekcija i ovlaštena tvrtka po potrebi servisira sprave. U manjim mjestima to su dužni napraviti Mjesni odbori, a održavati igralište mogu sami ili u dogovoru s nekim ili pak mogu angažirati Lukom i Lukom će to pokositi i očistiti koliko god treba te će trošak biti skinut s računa mjesnog odbora. Ako se nitko ne pobrine, Grad će sam unajmiti Lukom da se to sredi – rekao je gradonačelnik.

Što se poduzima u vezi problematičnog igrališta, pitali smo i predsjednika mjesnog odbora u Apatiji Tomislava Denačića koji je rekao kako znaju za problem te da su krenuli s rješavanjem.

i dječje igralište

– Znamo da je tamo problem, zna stajati i voda, ali ne možemo puno pomoći. Kosi se i sad, nije toliko loša situacija, a i osobno sam nekoliko puta malčirao. Ako bude potrebno, riješit ćemo s Lukomom. Trenutno rješavamo i odvode u Gornjoj ulici, zavozili smo poljske putove i moramo još zavoziti put do jedne kuće gdje nema asfalta – rekao je predsjednik Denačić.

Kako pokraj dječjeg igrališta stoji i nogometno igralište koje nitko ne koristi nakon gašenja nogometnog kluba, zamolili smo za komentar i o igralištu i budućim planovima.

– Klub je jednostavno ugašen, Županijski nogometni savez nas je izbacio iz prvenstva, mi smo nakon toga zadovoljili sve uvjete, održali i godišnju skupštinu i bilo je obećano da će nas vratiti i uvrstiti u ligu, no na kraju ništa od toga. Izgleda da smo im trn u oku i sad nažalost igralište stoji neiskorišteno – rekao je Tomislav Denačić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI