Zapustili gradsko groblje – ambrozija nagrđuje i smeta brojnim posjetiteljima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradsko groblje u Đurđevcu, upozoravaju nezadovoljni građani, u ovoj je vegetacijskoj sezoni zapušteno. Već duže, kažu oni, na groblju nije obavljena košnja pa su prilazi grobnim mjestima postali prava rugla.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Iako ove godine zbog suše trava slabo raste, naše groblje izgleda jadno i otužno. Prilazi grobnim mjestima zbog neredovite košnje puni su ambrozije, a trava je dosta visoka. Uputili smo i kritiku gradskoj tvrtki Komunalne usluge Đurđevac koja održava groblja, no i nakon mjesec dana trava nije pokošena – kažu ogorčeni građani.

Od građana se, dodaju oni, traži da redovito plaćaju naknadu za grobna mjesta i održavaju obiteljske grobnice, dok gradska tvrtka ne čini ništa kako bi se Gradsko groblje dovelo u red.

– Neki među nama barem jednom tjedno dođu na vječna počivališta naših najmilijih i jednostavno želimo da se prilazi i područja uz staze redovito kose kao i prijašnjih godina. Kako bi tek groblje izgledalo da ovo ljeto nije sušno. U blizini su naseljene kuće i stambena zgrada pa ambrozija sigurno zadaje velike probleme alegričarima – kažu ogorčeni građani.

Ako Komunalne usluge Đurđevac, kažu oni, nemaju dovoljno radnika za košnju, trebali bi onda voditi računa da je Gradsko groblje prioritet i da se košnja obavlja najmanje svakih 14 dana.

– Košnja groblja jednostavno mora biti prioritet. Ne može se o groblju voditi briga samo kad se približava blagdan Svih svetih i očekujemo da gradska tvrtka konačno obavi košnju koja se svakako ubraja u redovito održavanje – zaključili su ogorčeni građani.

Bara Čubelić, direktorica Komunalnih usluga Đurđevac, ističe kako je redoviti plan košnji na Gradskom groblju poremetilo uređenje javnih površina u prigradskim naseljima uoči proštenja, kao i povećan broj pogreba na grobljima kojima upravlja tvrtka.

– Imali smo proštenja u Sirovoj Kataleni i Budrovcu pa nam je bio prioritet urediti ta dva prigradska naselja. Tijekom ovog tjedna na red će doći i Gradsko groblje i nema razloga za bilo kakvu zabrinutost građana – kaže Bara Čubelić.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI