Zaraštena parcela: “Vlasnik nam je rekao ak’ nam smeta neka si sami to očistimo!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Rudarskoj ulici u Draganovcu, koprivničkom prigradskom naselju, mještani su se požalili na zaraštenu parcelu zbog koje susjedi strahuju od raznih štetočina, a i nepreglednog izlaza na cestu. Jedna od mještanki koja živi odmah do sporne parcele kaže kako je sve bilo u redu do prije tri godine.

– Parcela ima dva vlasnika. Tu je do prije tri godine bila šuma, sve je bilo uredno i nije bilo nikakvih problema. Onda su vlasnici šumu posjekli i otad raste grmlje, nekakvo drveće, a sav korov polako se širi u moje i dvorište s druge strane – rekla je gospođa koja također ističe kako ne želi nikakve sukobe s vlasnicima, ali da nije u redu to što su parcelu ostavili u takvom stanju.

Kaže kako su joj u dvorište počele dolaziti zmije, štakori i sve ono što se s godinama nakotilo u žbunju.

– Bila sam kod komunalnog redara da saznam tko su vlasnici pa sam njih kontaktirala i objasnila u čemu je problem, no oni su mi rekli da oni to neće uređivati i ako mi smeta, neka ja sama to počistim. Ne bih željela ulaziti na tuđe i rušiti to grmlje koje je naraslo. To nije moj, a ne bi ni trebao biti moj problem, ali očito je. Zato sada kad kosim svoje dvorište pokosim i nekoliko metara dalje jer da to ostavim kako je, onda bih tek imala problema – veli ova Draganovčanka.

Dodala je i kako s druge strane živi starija gospođa koja sama ne može uređivati zaraštenu među.

– I što sad da radimo? Vlasnici ne mare za parcelu i probleme koje nam stvara, ne želim ulaziti u tuđe i čistiti nešto što nije moje, ali nešto se poduzeti mora jer će biti sve gore – zaključila je susjeda.

Pitali smo i Grad Koprivnicu hoće li komunalno redarstvo poduzeti neke mjere, no do zaključenja broja odgovor nismo dobili.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI