Zaraza u školama: Imamo 33 pozitivna učenika, 88 je u izolaciji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je bilo riječi o epidemiološkoj situaciji na području županije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić je rekao kakvo je stanje u školama:

 – Brojke rastu i za očekivati je da će rasti i više, stoga je potrebno strogo se pridržavati epidemioloških mjera kako bi situacija ostala zadovoljavajuća. Što se tiče stanja u školama, ovaj tjedan imamo 33 pozitivna učenika i njih 88 u samoizolaciji. Pozitivna su i tri nastavnika, a dvoje ih je u samoizolaciji.  Kod nenastavanog osoblja nema zaraženih niti osoba u samoizolaciji. Podsjećam da smo održali i sastanak s ravnateljima te ih zamolili da se osigura pridržavanje mjera te da se aktivnosti koje nisu vezane za škole svedu na minimum kako bi se umanjila mogućnost unošenja virusa u prostore škola – kazao je načelnik Ljubić, s čim se složila i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla koja je dodala kako je rast broja zaraženih u školama posljedica druženja i nepridržavanja epidemioloških mjera, posebice na manifestacijama.

Obzirom na porast broja zaraženih te na veći broj testiranja koja se zasad provode na punktu u Koprivnici, članovi Stožera su raspravljali i o ponovnom uvođenju punktova za testiranje u Križevcima i  Đurđevcu, na kojima se u ljetnim mjesecima nije testiralo, jer nije bilo potrebe. Tijekom ovog tjedna analizirat će se dinamika i kretanje zaraze, područja s kojih najviše dolaze testirani i tendencija daljnjeg porasta broja testiranja, a nakon toga će se sukladno epidemiološkoj situaciji i potrebi ponovno formirati timovi te uvesti testiranja u Križevcima i Đurđevcu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI