Zaredali se naleti na divljač u našoj županiji, svaki dan jedna nesreća

U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj ističu kako se unatrag više mjeseci na području Policijske uprave koprivničko-križevačke bilježi porast događaja naleta životinja na cesti.

-Samo tijekom rujna te prvih 19 dana listopada ove godine zabilježeno je 49 događaja naleta na životinje na cesti – ističu u PU.

U protekla 24 sata zabilježena su četiri događaja naleta životinja na cesti te jedan događaj naleta teretnog vlaka na srneću divljač na pruzi Kloštar Vojakovački – Carevdar.  Svi naleti su bili tijekom noći ili ranih jutarnjih sati.  

-U najvećem broju slučajeva radilo se o naletu na srneću i jelensku divljač (35), potom o naletu na divlju svinju (6), jazavca (5), psa (2) i pticu (1).  Vozači motornih vozila koji su bili sudionici rečenih događaja nisu bili pod utjecajem alkohola, niti je utvrđena prekršajna odgovornost vozača – ističu u policiji.

Najveći broj naleta vozila na životinje, njih 25 zabilježeno je od 18 do 24 sata, a od 24 do 7 sati njih 17, odnosno u vrijeme smanjene vidljivosti, kada je potrebno dodatno prilagoditi brzinu kretanja na prometnicama te prilagoditi vožnju uvjetima na cesti, pratiti prometnu signalizaciju, prometne znakove koji upućuju na dionice prometnica na kojima se očekuje prelazak divljači preko ceste. 

Po učestalosti događaja ovih naleta su otvoreni dijelovi cesta, iako se naleti bilježe na cestama u naseljenim mjestima, gdje se uz cestu nalaze polja ili livade.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI