ZASJEDA U MRAKU Nesretni bajker Ante usred noći naletio na policiju pa se predstavio kao Ivan. I tako je sve počelo…

Naš je antijunak Ante, dakle, usred noći biciklirao Ulicom Baruna Inkeyja u Rasinji, i to biciklom marke Partizan, kako su naveli u Policijskoj upravi


Autor: podravski.hr — 28.11.2017. / 6:46 Crna kronika

Ilustracija / Policija legitimira bicikliste u središtu Koprivnice

Biciklist Ante (44) kažnjen je na Prekršajnom sudu u Koprivnici s 1800 kuna i 300 kuna prekršajnog postupka jer je u nezgodno vrijeme, oko 21.50 sati, u Rasinji kod Koprivnice biciklirajući naletio na policijsku patrolu.
Da stvar bude gora, policajci su nesretnom Anti utvrdili toliko prekršaja da su mu prekršajni suci presudu morali otipkati na nekoliko stranica.
Što se dogodilo? Naš je antijunak Ante, dakle, usred noći biciklirao Ulicom Baruna Inkeyja u Rasinji, i to biciklom marke Partizan, kako su naveli u Policijskoj upravi.

Novi zakon: Reflektirajuće obvezno i danju i noću
Prema izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su ovih dana stupile na snagu, biciklisti reflektirajuću opremu moraju imati stalno, bez obzira na doba i vremenske uvjete.
– Biciklisti će, umjesto obveznih reflektirajućih prsluka, sada moći nositi bilo što reflektirajuće, ali i danju i noću, i to po svim cestama. Bile te ceste, dakle, u naselju ili šumskom puteljku. Posebno skrećemo pozornost da se zakon već provodi – napominje Mirela Škvorc, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu u koprivničkoj Policijskoj upravi.

Policajci su tom prilikom pedantno zabilježili: “na biciklu nije imao ispravno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i svjetlo crvene boje na stražnjoj strani bicikla; za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom; na zahtjev policijskog službenika nije predočio na uvid važeću osobnu iskaznicu; upotrijebio je lažne osobne podatke kao svoje, predstavivši se policijskim službenicima kao Ivan (39)”.
Prekršajni sud u Koprivnici u osam je navrata određivao ročište glavne rasprave, ali “okrivljeniku niti jednom nije dostavljen poziv”. Nije ga bilo moguće naći na adresi koja mu je zapisana u policijskom sustavu. Deveti put javno je pozvan putem oglasne ploče suda te je u odsutnosti proglašen krivim.
S obzirom da će mu presudu biti teško uručiti, sumnjamo da će se na nju žaliti. A kako će sustav od bajkera Ante alias Ivana uopće naplatiti visoku prekršajnu kaznu – ostaje za vidjeti. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA