ZAŠTO JE NATJEČAJ PONIŠTEN Ravnateljici nije bio dobar niti jedan od 54 kandidata za tajnika škole

'Jednostavno se nisam mogla odlučiti i natječaj smo poništili te ćemo raspisati novi kojim ćemo tražiti dodatne osobine od kandidata', otkrila nam je Marija Puhalo, ravnateljica najveće koprivničke osnovne škole


Autor: podravski.hr — 19.02.2013. / 6:24 Aktualno

KOPRIVNICA – Prvi natječaj na kojem je koprivnička Osnovna škola Braće Radića tražila tajnika, umjesto Vjekoslava Radičeka koji je otišao u mirovinu, poništen je te će se raspisati novi.
– Jednostavno se nisam mogla odlučiti i natječaj smo poništili te ćemo raspisati novi kojim ćemo tražiti dodatne osobine od kandidata – otkrila nam je Marija Puhalo, ravnateljica najveće koprivničke osnovne škole.
Dodala je kako nema potrebe sumnjati u zakonski ispravno provođenje natječaja, no nije decidirano rekla zašto se nije mogla odlučiti ni za jednog kandidata za novog tajnika. Natječajem se tražio kandidat s višom ili visokom školom pravnog smjera, a pristigle su 54 molbe. Dio njih nije udovoljavao traženim uvjetima, no zašto se ravnateljica nije mogla odlučiti između onih kandidata koji su zadovoljavali uvjete natječaja, nije konkretno rekla. Prema natječajnoj proceduri, ravnateljica predlaže kandidata za zapošljavanje, a Školski odbor ga potvrđuje.
Prošle godine u ovoj školi je izbila afera jer je ravnateljica Puhalo zaposlila svoju šogoricu na mjestu čistačice. Prosvjetna inspekcija na to nije imala primjedbi, a Darko Ledinski, sadašnji zamjenik ministrice socijalne skrbi i politike, koji je također digao ruku za takvu nepotističku odluku, na kraju je dao ostavku u Školskom odboru gdje je bio predstavnik roditelja.