Zašto je Dan županije proslavljen prošli, a ne ovaj tjedan? Nećete vjerovati – zbog sajma u Mostaru

Otkad imamo našu županiju, napredovali smo v svim smerovima. Primetil je to i Eurostat, pa nas je del v deset posto najsiromašnijih evropskih pokrajina


Autor: podravski.hr — 09.04.2018. / 9:37 Aktualno

Proslava Dana županije - ministrica Gabrijela Žalac, saborski zastupnik Miro Kovač i župan Darko Koren

Komentira: Hrvoje Šlabek
Sam bog kaj ove godine nisam moral pratit onaj kičeraj v koprivničkom Domoljubu kaj se zove proslava Dana županije. Takve stvari su vam tolko dosadne da pol uzvanika spi, a pol samo kaj nije. Jedino kaj ljude koji tam moraju dojti sprečava da si ne počupaju kosu je besplatni gablec kaj sledi posle Domoljuba.
A ovo je leto bila jubilarna proslava. Prošlo je 25 let kak imamo županiju. Koprivničko-križevačku. Pročital sam na portalima kak je to „bila prigoda da se župan Darko Koren prisjeti brojnih važnih događaja i projekata kojima Županija radi na boljim uvjetima života za sve stanovnike Podravine i Prigorja“.
Doduše, bila bi za to prigoda i drugi tjedan, recimo v petak, 13. travnja, koji je pravi Dan županije. Al, jebiga, v Mostaru su baš v to vreme složili onaj sajam na koji godinama ideju naše gubice kaj bi se obždrle i oblokale o tuđem trošku.
Nego, ajmo se prisetit tih važnih događanja i projekata u 25 let. Jen od njih je brza cesta od Zagreba prek Koprivnice do Mađarske. Otkad ju imamo, više nismo prometno slepo crevo. Isto tak je i z novom Podravskom magistralom – otkad je otprta, moremo reći kak smo puno bliže Evropi.
Sitnice poput jednosmenske nastave v svim školama il popodnevnog boravka vu vrtićima nebumo ni spominjali, al se nemre izostavit masovno otvaranje radnih mesta i procvat našeg ratarstva i stočarstva u zadnjih frtalj stoleća. Kaj se radnih mesta tiče, samo v županijskoj upravi otprto ih je 75. I bu ih još.
Otkad imamo našu županiju, napredovali smo v svim smerovima. Primetil je to i Eurostat, pa nas je del v deset posto najsiromašnijih evropskih pokrajina.
I tu nije kraj našem napretku. Ne, postavili smo si temelje za idućih 25 let. Krucijalni razvojni projekt naše županije, v koji smo hitili sve svoje snage i sposobnosti, vizije i stremljenja, želje i ufanja, tek bu donesel plodove. Bute vidli 2043. godine kaj se bu govorilo za Dan županije.
Ak nadživite tu vrpu smeća na Piškornici.
FOTO: NIKOLA WOLF