Zatvaranje bolnice i Doma zdravlja teško pada pacijentima: Ne smijemo više ni na zahod!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Otkako je epidemija promijenila naše živote, pa i način rada ambulanti Doma zdravlja te Opće bolnice, ispred kojih pacijenti moraju čekati na ulaz za preglede te ulaze unutra tek po pozivu, pojedini pacijenti upozorili su nas na problem.

Ovu priču u ponedjeljak je objavio Podravski list u svom tiskanom izdanju…

Naime, starijima više u svakom trenu nisu dostupni bolnički zahodi, što nekima od njih sa zdravstvenim problemima vrlo teško pada, pogotovo onima iz udaljenijih naselja, koji na preglede dolaze u jutarnjim satima javnim prijevozom, a potom moraju čekati dva-tri sata na svoj red. Kako nam je rekla jedna starija pacijentica, dosad je često koristila zahode obližnjih kafića, no i to je sada postalo nedostupno.

– Očito nisam jedina koja ne može čekati i trpjeti, pa su u kafićima zbog navale zabranili korištenje toaleta ako niste njihov gost. Mislim da bi najbolje rješenje za sve nas bilo postavljanje kemijskih zahoda ispred bolnice i Doma zdravlja – obratila nam se starija gospođa, moleći za anonimnost. Što se može učiniti za pacijente, pitali smo čelne ljude bolnice i Doma zdravlja, dr. Matu Devčića te dr. Mariju Krajina. Oboje su složni kako ideja kemijskih zahoda nije provediva.

Marija Krajina

– Bolnica ima dovoljan broj sanitarnih čvorova i nema potrebe za kemijskim zahodima. Svatko ih može koristiti na upit bilo kojoj medicinskoj sestri, ali mora proći trijažni postupak, prije toga nema ulaska u bolnicu – bio je pomalo ljutit bolnički ravnatelj, te pozvao pacijente da se za upite i molbe obrate bolničkoj upravi.

Ravnatelj dr. Mato Devčić

Dr. Marija Krajina kazala je pak kako nije znala za taj problem, no da će za potrebe pacijenta otvoriti dodatni zahod u prizemlju koji se može koristiti na upit bilo kojem medicinskom djelatniku koji prima pacijente, a oni izlaze svake minute, tako da ljudi ne moraju čekati. – Postavljanje kemijskih zahoda nije moguće bez raznih dozvola i mnogo papirologije, poput dozvola epidemiologa i mnogih drugih, tako da o tom rješenju ne možemo ni pomišljati. Pacijenti se mogu obratiti bilo kome ako imaju potrebu – još je jednom pozvala dr. Krajina.

FOTO Mirela Ištvanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI