ODREĐEN ZATVOR I ISTRAGA Za 500 eura trojac krijumčario imigrante u Mađarsku

Uhićeni su državljanin Srbije i dva Sirijca s boravkom u Austriji


Autor: podravski.hr — 12.12.2017. / 21:42 Aktualno

Ilustracija / Policija ga je jedva svladala

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Srbije (31) i dvojice Sirijaca, obojica 23-godišnjaci s prijavljenim boravištem u Austriji, zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.
Kako je danas poslijepodne priopćilo Odvjetništvo, “okrivljenike se tereti da su 6. prosinca na području Osijeka, za obećanu nagradu u iznosu od 500 eura svakome, preuzeli na prijevoz u teretno vozilo bugarske oznake i automobil austrijske registarske oznake 21 stranog državljanina koji nisu imali odobren boravak niti vizu za Hrvatsku ili Šengenski prostor”.
Sumnja se kako su ih potom dovezli do granice s Mađarskom kod graničnog prijelaza Gola blizu Koprivnice, gdje su kliještima napravili otvor u žičanoj ogradi i potom prešli u susjednu državu. No, tamo su ih otkrili mađarski granični policajci.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i i svim okrivljenicima odredila istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA