Zauzeo mu ribolovno mjesto, pokušao ga ubiti

Portal ribo-lov.com donosi nekoliko priča o pokušajima ubojstva čiji je uzrok, odnosno motiv to što se nekome zauzelo ribolovno mjesto.

Tako je nedavna nepravomoćna presuda podsjetila na slučaj iz 2016. godine, kada je bračni par iz Iloka oko ponoći napadnut u njihovoj vlastitoj kući. Napadaču se, naime, nije svidjelo što je suprug lovio ribu na Dunavu na mjestu na kojem je napadač prihranjivao i smatrao da na toj poziciji nitko ne smije loviti osim njega.

Napadač je metalnom cijevi teško ozlijedio spomenutog ribiča nanijevši mu prijelom lijeve jagodične kosti i ozljede glave i lakta, a supruzi razbio arkadu. Supruga je uspjeli pobjeći i na ulici dozvati pomoć. Policija je uspjela spriječiti da napadač oduzme život svojoj žrtvi.

Slična se situacija dogodila na bajeru kod Bizovca prije šest godina. Žrtva je bio 70-godišnji ribič koji je i proboden, i to nožem oštrice od čak 21 cm u predjelu trbuha. Sreća je u nesreći da mu nije ozlijeđena niti jedna vitalna žila niti organ.

Ovakve su situacije danas sve češće, a sve zbog “lokalnih šerifa” koji svojataju dobra ribolovna mjesta koja su većinom na javnoj, a ne privatnoj površini. Njima se često ne smije ni prići bez prijetnji batinama, palicama, a ponekad čak i oružjem.

Tome posebno svjedoče ribočuvari, koji na dnevnoj bazi doživljavaju prijetnje. Oni posebno upozoravaju kako niti jedno mjesto ne može biti privatno, iako je uvijek bilo trzavica i razmirica među ribičima zbog ribičkih mjesta. No, postoji i određeni kodeks ponašanja kojeg bi se svaki ribič trebao pridržavati. Fizički napadi i prijetnje nikad nisu opravdane.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI