ZAVAĐENI SINDIKALCI NA ‘RIBANJU’ KOD ŠEFA: ‘Zabranjujem vam da ovaj tjedan dajete ikakve izjave’

Podravkini kuloari bruje: sindikalni povjerenici Belupa i Danice Željko Dragec i Darko Tetec nisu na istoj valnoj duljini s glavnom povjerenicom Podravke Ksenijom Horvat zbog njezine bliskosti sa šefom Podravke Mršićem


Autor: podravski.hr — 01.02.2013. / 10:43 Aktualno

KOPRIVNICA – Sindikalisti Podravke zbog nejedinstvenih stavova u javnim nastupima bili su na ‘ribanju’ kod predsjednika PPDIV-a Šime Oreškovića. Kako nam je rekao Orešković, sindikalni povjerenici ovaj tjedan ne smiju davati izjave za medije.
– Ne želimo da svatko na svoj način tumači pojedini događaj, zato ćemo sljedeći tjedan napraviti sporazum i utvrditi na koji način će se ubuduće davati izjave – upozorava Orešković.
Povećanje plaća članovima Uprave koordinacija sindikalnih podružnica, kojoj je na čelu Željko Dragec iz Belupa, osudila je taj potez i tražila preispitivanje uloge radničke predstavnice u NO-u tvrtke Martinke Marđetko Vuković. No, Ksenija Horvat, glavna sindikalna povjerenica, imala je potpuno blagu izjavu kako će stvari rješavati unutar kuće.
Trzavice u PPDIV-u su, čini se, najveće između Ksenije Horvat s jedne te Darka Teteca, povjerenika na Danici, i Željka Drageca, povjerenika Belupa, s druge strane. Horvatova navodno zamjera Tetecu, inače članu Hrvatskih laburista, što na račun sindikata vodi kampanju za gradonačelnika, dok su, šuška se, Dragec i Tetec ljubomorni što šef Podravke Mršić više kontaktira s Horvatovom nego s njima oko zbrinjavanja viška radnika.
Orešković ima jasan stav o kandidaturi člana PPDIV-a Darka Teteca za koprivničkoga gradonačelnika.
– Nadam se da će razdvojiti sindikalni i politički interes, Podravku ne bi trebao koristiti za dnevno-političke potrebe, ne želimo da se politika uvuče u sindikat – rekao je Orešković.
Ksenija Horvat i Željko Dragec naš upit o tome da im je zabranjeno davati izjave za medije uopće nisu željeli komentirati. Kazali su samo da će informacije za medije imati sljedeći tjedan.
Izvještava: ADELA SOČEV
Na glavnoj fotografiji: Željko Dragec (desno) s Darkom Tetecom na sindikalnoj pressici
ksenija horvat
– Ksenija Horvat, glavna Podravkina sindikalistica