Završena druga sjednica gradskog vijeća u Križevcima

Danas je u novoj kino dvorani u Križevcima s početkom u 18 sati održana druga po redu sjednica Gradskog vijeća. Sve su točke prihvaćene, a na sjednici je bilo 15 od ukupno 19 vijećnika. Na početku su postavljena i pitanja vijećnika gradskoj upravi, a vijećnici su postavili tri pitanja.

Najprije je Ivana Majdaka zanimalo zašto se parking u Križevcima naplaćivao nakon što je donesena odluka Visokog upravnog suda o poništenju koncesije, a pročelnica Sandra Vuketić pojasnila je kako je tvrtka imala to pravo jer je platila Gradu naknadu za koncesiju te je to pravo trajalo sve do završetka ugovora. Kako se iz tvrtke nisu javljali na upite o dogovoru za obostrani raskid, Grad je ugovor raskinuo jednostrano i to 18. srpnja te će se ponovno pokrenuti natječaj.

Vjećnik Krmpotić pitao je o problemu povećanja prometa u ulici Hrvatskih branitelja što se događa zbog nekoliko projekata, a gradonačelnik Rajn rekao je kako zna za problem te da se radi na njegovom rješenju koje bi trebalo biti izgradnja zapadne obilaznice, iako će ono još neko vrijeme čekati.

Treće pitanje postavio je vijećnik Devčić kojeg je zanimalo stanje Aglomeracije, o čemu je na kraju rečeno kako će se radovi uskoro intenzivirati te kako postoji problem nabave sirovine, a o svemu će više riječi biti na idućoj sjednici kada je najavljena tematska točka upravo o detaljima tog projekta.

Između ostalog prihvaćena su godišnja financijska izvješća komunalnog poduzeća, vodnih usluga i križevačkog poduzetničkog centra, zatim izvješća o ostvarenim planovima i financijama za sve škole, vrtiće i kulturne ustanove. Prihvaćeno je i izvješće o radu gradonačelnika u drugom dijelu prošle godine, podnesen izvještaj o izvršenju proračuna, napravljene dopune i izmjene u programima u gospodarstvu, poljoprivredi i proračunu.

Donesena je i odluka prema kojoj će roditelji koji ne mogu upisati djecu u vrtiće na području Križevaca dobivati 820 kuna za smještaj u vrtić u drugim jedinicama lokalne samouprave.

Na kraju su prihvaćene i točke koje su bile dopune dnevnog reda, a treba napomenuti kako je prihvaćena točka prema kojoj se osniva Zaklada za studente Visokog gospodarskog učilišta Križevci koji dolaze s prostora pogođenih potresom koja je izglasana jednoglasno.

Više o detaljima i raspravi čitajte u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Foto: Grad Križevci – Arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI