Završena izgradnja staze od Peteranca do Koprivnice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Završeni su radovi na izgradnji biciklističko-pješačke staze koja spaja Peteranec i Koprivnicu. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna, a sva potrebna sredstva osigurala je Općina Peteranec.

– Izgradnja biciklističko-pješačke staze do Koprivnice već duže je prioritet Općine i nakon šest godina uspjeli smo riješiti sve imovinsko-pravno odnose koji su bili glavni preduvjet da krenemo u realizaciju ovog projekta – kaže Krešimir Matijašić, načelnik Općine Peteranec.

Izgradnja staze, dodaje načelnik, bila je nužna zbog sigurnosti biciklista jer dosta mještana Peteranca svakodnevno biciklom odlazi do Koprivnice. Cesta je prometna i samim time opasna za bicikliste pa će im izgradnjom staze biti zajamčena potrebna sigurnost.

– Biciklisti su prvenstveno naši mladi mještani koji idu u srednju školu u Koprivnici. Ima mještana koji na posao u grad idu biciklom, a staza će biti od velike koristi i rekreativcima kojih je sve više – kaže Krešimir Matijašić.

U ovoj godini Općina planira krenuti i u realizaciju izgradnje biciklističko-pješačke staze do groblja, odnosno do ulaska u susjedno Drnje.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI